6 alimente care contin cel mai mult magneziu

Magneziul este unul dintre mineralele de care organismul are nevoie pentru a functiona in conditii optime. Consumul sau absorbtia scazuta este legata de aparitia unei game largi de afectiuni si boli. Din acest motiv, trebuie deci sa consumam mai mult magneziu.

In prezent, poate fi achizitionat sub forma de supliment, intrucat este dificil de obtinut cantitatile zilnice recomandate. Cu toate acestea, cel mai bine este ca sursa sa principala sa fie hrana, deoarece aceasta este cea mai buna modalitate de a va bucura de beneficiile sale pentru sanatate.

De ce este atat de important sa-l mananci si ce alimente il contin? Este esential ca fiecare sa isi puna aceste tipuri de intrebari. De aceea, am dori sa va impartasim in detaliu functiile si sursele principale ale acesteia.

De ce este important sa consumam mai mult magneziu?

Absorbtia adecvata a magneziului este esentiala pentru activarea multor functii vitale din organism. De fapt, se estimeaza ca este legat de cel putin 300 de reactii biochimice, inclusiv sanatatea muschilor si a nervilor.

Beneficiile consumului mai mult de magneziu

Obtinerea cantitatii potrivite din acest mineral are un impact pozitiv asupra sanatatii fizice si mentale. Din acest motiv, exista multe alte motive pentru a consuma mai mult magneziu. Deci, sa aruncam o privire la cele mai importante:

Reduce durerile musculare si articulare

Imbunatateste sanatatea oaselor si a dintilor

Protejeaza pielea impotriva alergiilor

Imbunatateste circulatia sangelui

Reduce stresul si imbunatateste calitatea somnului

Promoveaza controlul diabetului

Intareste sistemul imunitar

Regleaza activitatea hormonala

Echilibreaza activitatea sistemului nervos si a creierului

Calmeaza inflamatia si durerile digestive

Previne durerile de cap recurente

Alimente care contin  mai mult magneziu

Includerea anumitor alimente bogate in magneziu in dieta este cea mai buna modalitate de a culege beneficiile acestui mineral. Cu toate acestea, deoarece absorbtia sa poate fi dificila, este de asemenea util sa se consume suplimente.

1. Legume cu frunze verzi

In grupul alimentelor bogate in magneziu, legumele cu frunze verzi sunt esentiale. Majoritatea soiurilor sale ofera o cantitate semnificativa, cu foarte putine calorii. Sa vedem care sunt cele mai sanatoase:

Citeste si articolul :   Modalitati simple de a va calma inima in caz de aritmii

Cantitate de magneziu per portie de 100 de grame:

Spanac: pana la 79 mg

Varza: 47 mg

Broccoli: 22 mg

Rucola: aproximativ 47 mg

2. Pudra de cacao

O portie de 30 de grame de cacao poate furniza pana la 64 mg de magneziu. Este un aliment bogat in antioxidanti, fier si probiotice, printre altele, care pot ajuta la hranirea bacteriilor sanatoase din intestin.

3. Avocado

Jumatate de avocado contine pana la 58 mg de magneziu. Desi caloriile sale sunt putin mai mari decat alte alimente, ofera si acizi grasi esentiali, vitamina E si alte minerale esentiale pentru sanatate.

4. Nuci

Considerate una dintre cele mai sanatoase gustari din dieta, nucile sunt una dintre principalele surse naturale de magneziu. Cantitatea poate varia de la o tulpina la alta, dar toate sunt foarte sanatoase.

Cantitatea de magneziu la 100 de grame:

Nuci caju: 236 mg

Migdale: 258 mg

Alune: 236 mg

Nuci: 159 mg

Citeste si articolul :   4 alimente excelente care intaresc parul, unghiile si pielea

5. Seminte

Alaturi de nuci, semintele se remarca ca surse bogate de magneziu. Sunt ideale pentru a reduce pofta de mancare si, de asemenea, pentru a imbunatati digestia. De asemenea, ofera omega-3, vitamina E si compusi antioxidanti.

Cantitate de magneziu per portie de 100 de grame:

Dovleac: 535 mg

In: 392 mg

Susan: 346 mg

Floarea soarelui: 387 mg

Quinoa: 210 mg

6. Peste gras

Exista multe programe de dieta care sugereaza consumul de peste gras de cel putin 2 ori pe saptamana. Acest lucru se datoreaza faptului ca contin omega-3, aminoacizi si cantitati semnificative de magneziu, impreuna cu alte minerale.

O portie de 150 de grame de somon poate furniza pana la 53 mg de magneziu, sau 13% din doza zilnica recomandata. Poate fi obtinut semnificativ si din alte soiuri de peste precum sardinele, tonul sau macroul.

Publicitate

Autor