Migdalele sunt una dintre cele mai sanatoase nuci pe care multi medici recomanda sa le adauge in dieta ta zilnica. Datorita compozitiei lor chimice bogate, migdalele au multe proprietati care ne pot imbunatati sanatatea. Aici sunt cateva dintre ele.
Reduce nivelul de colesterol „rau”.
Migdalele sunt bogate in steroli vegetali, care ajuta la scaderea lipoproteinelor cu densitate joasa (LDL) sau a nivelului de colesterol „rau”. Prin urmare, oricine incearca sa-si controleze colesterolul ar trebui sa manance migdale mai des.
Este o sursa bogata de calciu
100 de grame de migdale contin 273 de miligrame de calciu, ceea ce reprezinta mai mult de 27% din aportul zilnic al acestei substante pentru un adult. Calciul intareste oasele si articulatiile, activeaza anumite enzime si hormoni si imbunatateste coagularea sangelui si functia musculara.
Poate inlocui laptele
Daca sunteti alergic la proteinele din lapte sau daca aveti intoleranta la lactoza, atunci laptele de migdale poate fi un inlocuitor excelent pentru laptele de vaca. De asemenea, laptele din nuci este perfect pentru cei care nu consuma produse de origine animala.
Ajuta la pierderea in greutate
Datorita continutului ridicat de fibre si grasimi sanatoase, migdalele pot satisface senzatia de foame pentru o lunga perioada de timp si nu provoaca salturi bruste ale glicemiei. Acest lucru ajuta la reducerea continutului caloric total al dietei si la pierderea in greutate.
Imbunatateste somnul
Acizii grasi nesaturati gasiti in migdale regleaza productia de serotonina (hormonul pentru care te simti bine), care, la randul sau, afecteaza productia de melatonina, un hormon care ajuta la controlul ciclurilor de somn si veghe. Productia normala de melatonina imbunatateste somnul, facandu-l mai sanatos si mai odihnitor.
Intareste sistemul imunitar
Migdalele sunt bogate in vitamina E, care previne deteriorarea celulelor si sporeste capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor infectioase. De asemenea, aceasta substanta reduce riscul de a dezvolta boli autoimune si boli degenerative caracteristice persoanelor in varsta.
Publicitate