Zece beneficii pe care le poti obtine din consumul de mure

Datorita aromei si versatilitatii lor, au fost folosite ca ingrediente in deserturi, prajituri, smoothie-uri si multe alte retete. De asemenea, au fost luate in considerare pentru valoarea lor nutritiva. Principalele sale vitamine includ C si E, care actioneaza ca antioxidanti. In plus, contin un pigment flavonoid numit antocianina, care este responsabil pentru efectul sau antiinflamator.

1. Imbunatatesc sanatatea cardiovasculara

Publicitate

Datorita antocianilor, care au o actiune antioxidanta si antiinflamatoare, murele sunt mari aliati pentru sanatatea cardiovasculara. Prin urmare, nu este de mirare ca consumul de mure promoveaza ingrijirea inimii si a restului sistemului cardiovascular, inclusiv a celulelor sale cele mai mici. Pe de alta parte, consumul de mure intr-o dieta echilibrata poate ajuta la scaderea nivelului ridicat de colesterol, potrivit unui studiu recent.

De asemenea, ofera o sursa importanta de fier, un compus esential pentru producerea de hemoglobina in sange. Ca urmare, creste capacitatea de a transporta oxigen catre celulele corpului. In plus, murele furnizeaza magneziu, mangan si mai ales potasiu, care sunt buni aliati pentru controlul tensiunii arteriale.

2. Reduceti riscul de accident vascular cerebral

In conformitate cu beneficiile murelor pentru sistemul cardiovascular, avem ca acestea pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de a avea un accident vascular cerebral. Acest lucru se datoreaza faptului ca contin un antioxidant cunoscut sub numele de resveratrol, despre care se crede ca este principalul agent in prevenirea deteriorarii sistemului vascular.

3. Stimuleaza digestia

Oferind fibre si nutrienti, cum ar fi vitamina K, vitamina B6, niacina si riboflavina, aceste fructe de padure ajuta, de asemenea, la imbunatatirea proceselor digestive.

Proprietatile lor favorizeaza descompunerea alimentelor greu de digerat, cum ar fi proteinele, grasimile si carbohidratii. Pe de alta parte, contin si o cantitate semnificativa de fibre, care stimuleaza curatarea intestinelor si a colonului, prevenind astfel constipatia.

4. Intaresc sistemul imunitar

Aceste fructe de padure ofera o contributie importanta de vitamina C si alti antioxidanti care intaresc apararea organismului pentru a preveni bolile si infectiile. Aportul lor este recomandat pentru evitarea afectiunilor respiratorii precum gripa, raceala sau astmul, printre altele.

Citeste si articolul :   5 beneficii nestiute ale pepenelui galben. Fructul-minune pe care trebuie sa il consumi toata vara!

5. Preveniti imbatranirea prematura

Vitaminele C si E, impreuna cu actiunea antioxidanta a antocianilor, sunt esentiale in stoparea daunelor oxidative cauzate de radicalii liberi. Si din moment ce murele furnizeaza aceste vitamine, ele merg mult catre o piele sanatoasa si prevenirea imbatranirii premature.

6. Ar putea preveni cancerul

Fiind fructe cu proprietati antioxidante, nu este de mirare ca fac parte din marele catalog de alimente cu posibil efect anticancerigen. Exista o ipoteza ca antocianinele, resveratrolul, vitaminele A, C si E, printre alte componente, au un efect pozitiv prin inhibarea cresterii diferitelor tipuri de celule maligne.

7. Protejati vederea

Desi o vedere buna depinde de multi factori si obiceiuri, consumul regulat al acestui aliment ar putea ajuta la protejarea de boli. Aportul lor de zeaxantina, un carotenoid, ajuta la mentinerea sanatatii retinei si la prevenirea razelor UV de la soare sa provoace daune.

8. Ajuta la reglarea pH-ului sangelui

Murele favorizeaza remineralizarea in organism prin aportul lor de minerale alcaline, care ajuta la reglarea pH-ului sangelui, in beneficiul pacientilor cu organisme acidificate.

Citeste si articolul :   Despre hipnoza

9. Combate retentia de apa

Pe langa calitatile lor antiinflamatoare si aportul lor mineral, murele sunt fructe care au si efect diuretic, astfel incat pot ajuta in mod natural la lupta impotriva retentiei de apa.

10. Ar putea fi bun pentru pacientii cu artrita

Din nou, datorita efectului lor antiinflamator si antioxidant, murele sunt recomandate ca supliment al dietei persoanelor cu artrita, deoarece se considera ca ajuta la ameliorarea anumitor simptome. Exista, de asemenea, ipoteza ca ar putea diminua deteriorarea articulatiilor.

Autor