Beneficiile mierii de manuka pentru piele

Utilizari si beneficii ale mierii de manuka

Diverse cercetari sugereaza ca mierea de manuka ar putea fi un tratament adjuvant eficient pentru diferite afectiuni ale pielii, cum ar fi:

Eczema

Acnee

Publicitate

Psoriazis

Muscaturi de insecte

Arsuri

Furuncule

Abces

Cu toate acestea, ar trebui sa mergeti la un dermatolog pentru a investiga cazul si a indica cel mai potrivit tratament medical in fiecare caz.

Tratamentul ranilor

Unele cercetari au aratat ca, datorita continutului sau mai mare de fenoli si metilglioxal, mierea de Manuka poate fi folosita in siguranta ca antibiotic natural complementar. Are un efect stimulant pentru vindecarea tesuturilor si pentru reducerea infectiilor microbiene.

Pentru proprietatile sale antibacteriene, mierea de manuka este cunoscuta ca favorizeaza vindecarea ranilor si poate fi aplicata direct pe o rana infectata cu Staphylococcus aureus, dar si cu alti agenti patogeni, precum:

Heliobacter pylori.

E coli.

Streptococi.

Pseudomonas aeruginosa.

Salmonella.

Shigella.

Mai multe studii au aratat ca mierea de manuka vindeca rapid ranile, lasand mai putin stigmat pe piele si cu mai putina durere.

Citeste si articolul :   Cum se utilizeaza corect dezinfectantul pentru maini

Demachiant pentru piele uscata

Mierea de Manuka a fost folosita si ca demachiant zilnic, datorita proprietatilor sale antibacteriene care ii permit sa curete delicat pielea. De asemenea, ajuta la mentinerea unui pH optim al pielii. Pentru a utiliza mierea de manuka ca demachiant:

Articolul continuă după reclame

Luati o cantitate de marimea unei monede si frecati-o pe fata cu miscari circulare.

Apoi puneti pe fata un prosop cald si umed, care va va ajuta sa va deschideti porii pentru o curatare profunda.

Scoateti prosopul de pe fata si umeziti-l si stergeti usor mierea de pe fata.

Apoi hidrateaza-ti fata in mod normal.

Cum se foloseste mierea de manuka pentru acnee?

Pielea neexfolianta infunda porii si poate duce la puncte negre si acnee. Pentru a face un exfoliant natural si pentru a curata pielea de celulele moarte, pregatiti 1 lingura de migdale tocate marunt, 1 lingura de miere de manuka si un albus de ou.

Se amesteca bine ingredientele si se aplica pe fata cu miscari circulare pentru a indeparta celulele moarte ale pielii si se indeparteaza cu o carpa calda si umeda.

Citeste si articolul :   Trucul genial pentru curatarea unui cuptor murdar si incrustat: devine din nou stralucitor si curat

Cunoasteti aceste beneficii ale mierii de Manuka pentru piele?

Dupa cum tocmai ati observat, este un ingredient natural care poate ajuta la tratarea diferitelor afectiuni ale pielii. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca ar trebui utilizat ca inlocuitor pentru tratamentul recomandat de un dermatolog. In toate cazurile, poate fi un supliment, cu conditia sa o aprobe profesionistul.

De asemenea, tine cont de faptul ca, fiind naturale, efectele sale dureaza sa devina vizibile si pot varia de la o persoana la alta. Daca aveti o boala grava, cel mai bine este sa discutati cu medicul dumneavoastra despre alte tratamente.

Publicitate

Autor