7 semne ca mananci prea mult zahar

De multe ori credem in mod eronat ca diabeticii sunt singurele persoane preocupate de cat de mult zahar consuma si de ce dieta ar trebui sa urmeze. Cu toate acestea, in general, un exces de zahar este daunator sanatatii.

Cele 7 semne ale prea mult zahar

Oboseala

Consumul de mult zahar poate reduce drastic nivelul de energie, motiv pentru care suntem in mod constant obositi. Desi produsele zaharoase cresc energia, aceasta senzatie este doar temporara. Acest lucru se datoreaza faptului ca odata ce nivelul zaharului din sange scade, oboseala va fi cu atat mai intensa.

Publicitate

Pofte de dulce

Daca ai in mod constant pofte de zahar, poate fi un semn de prea mult zahar in alimentatia ta, dar si o dependenta de acesta. Retineti ca zaharul da dependenta mai mult decat altceva , conform diverselor cercetari. Asa ca, daca nu te poti lipsi de bunatati, suc si produse dulci, s-ar putea sa fii dependent!

Citeste si articolul :   Care sunt principalele beneficii ale cartofilor

Boli frecvente

Consumul excesiv de zahar slabeste sistemul imunitar. Ca urmare, capacitatea organismului nostru de a lupta impotriva bolilor, cum ar fi raceala sau gripa, este semnificativ redusa. Astfel, afectiunile repetitive isi pot gasi originea in consumul excesiv de zahar.

Lipsa de concentrare

Un cerc vicios apare in cazul unui consum mare de zahar, este cel al zaharului din sange care creste apoi scade rapid si care provoaca apoi pofta de zahar. Cu exceptia faptului ca afecteaza capacitatea creierului, precum si concentrarea.

Tulburare a  papilelor gustative

O tulburare in papilele gustative poate fi rezultatul unei cantitati mari de zahar  zahar. Acest lucru se datoreaza faptului ca, pe masura ce toleranta la zahar creste, organismul are nevoie din ce in ce mai mult de zahar . Prin urmare, daca nu va reduceti aportul de zahar, nu va veti mai bucura de el si va va fi greu sa renuntati.

Probleme ale pielii

Citeste si articolul :   Alimentatie adecvata pentru afte

Zaharul are un efect inflamator asupra organismului, motiv pentru care poate afecta pielea. Prin urmare, eczema, uscaciunea excesiva sau acneea pot indica un aport ridicat de zahar. In plus, un podiatru din New York, dr. Green, sustine ca zaharul are un efect inflamator asupra picioarelor si provoaca fasciita plantara, care se manifesta prin dureri ascutite la calcai si talpa piciorului.

Crestere in greutate

Aceasta este cu siguranta una dintre cele mai evidente dovezi, cresterea in greutate. Intr-adevar, un exces de zahar zilnic echivaleaza in general cu un exces de calorii, deoarece zaharul nu contine proteine, fibre sau nutrienti vitali pentru organism. In plus, majoritatea alimentelor contin deja zahar natural. In plus, zaharul declanseaza eliberarea de insulina, care este un hormon care joaca un rol vital in greutatea corporala. Cu toate acestea, prea mult zahar poate duce la rezistenta la insulina si, prin urmare, la cresterea in greutate.

Autor