Cinci ceaiuri sanatoase pentru a te calma si a te incalzi intr-o zi rece de iarna

Ceaiul este una dintre cele mai populare bauturi pe care oamenii din intreaga lume il  beau in fiecare zi. Nu numai ca este excelent pentru incalzire si calmare, dar are si beneficii pentru sanatate datorita compozitiei sale chimice bogate. Iata cateva ceaiuri sanatoase care sa te ajute sa te relaxezi chiar si in cele mai reci si stresante zile de iarna.

Ceai de plante

Ceaiul din plante nu contine cofeina, asa ca este excelent pentru cei carora le place sa bea ceai seara, dar nu doresc sa-si deranjeze tiparele de somn. O bautura fierbinte facuta dintr-un amestec de ierburi si fructe de padure contine multe vitamine, minerale si antioxidanti, ceea ce o face benefica pentru multe sisteme ale corpului nostru, inclusiv pentru cel nervos si cardiovascular. Unii oameni pregatesc ceaiuri din plante in intregime singuri, dar daca nu aveti timpul si dorinta de a face acest lucru, un amestec de ierburi poate fi achizitionat de la magazin.

Citeste si articolul :   Top 13 alimente cu indice glicemic scazut

Ceai de tei

Ceaiul din flori de tei este un remediu excelent pentru simptomele racelii: poate ajuta la reducerea febrei, a durerii in gat si la imbunatatirea respiratiei cu congestie nazala. Bautura de tei are un gust placut dulceag, asa ca nu trebuie sa adaugi zahar sau miere la ea. Dar, in plus, puteti pune fructe de padure si frunze de menta in el.

Ceai de fructe de padure

Ceaiul de fructe de padure este o sursa bogata de o mare varietate de vitamine si minerale care sunt deosebit de importante pentru sanatatea noastra iarna. Adesea, la amestecul de ceai de fructe de padure se adauga fructe, menta si chiar ghimbir uscat, ceea ce confera bauturii un gust picant si usor intepator. Trebuie sa preparati amestecul de fructe de padure mult mai mult decat ceaiul negru sau verde obisnuit, aproximativ sapte pana la zece minute.

Publicitate

Ceai de macese

Datorita continutului ridicat de vitamina C, bautura cu adaos de macese intareste sistemul imunitar si da putere. Ceaiul de macese este adesea folosit ca profilaxie pentru raceli, dar pentru a profita la maximum de el in sezonul rece, trebuie sa incepi sa-l bei din septembrie.

Citeste si articolul :   Sambata Mare. Care este cel mai mare pacat pe care il fac crestinii in aceasta zi

Ceaiul Masala

Ceaiul Masala este o bautura facuta cu lapte si un amestec de condimente indiene. Are un gust picant foarte delicat. Puteti face ceai masala nu numai cu lapte de vaca, ci si cu lapte de cocos, dar in acest caz, bautura se va dovedi a fi mai bogata in calorii si grasa. Amestecul de condimente garam masala poate fi achizitionat de la magazin sau pregatit singur. Contine piper alb-negru, cuisoare, nucsoara, chimen (chimen), scortisoara, anason stelat, cardamom si coriandru.

Publicitate

Autor