Cinci beneficii importante pentru sanatate ale merelor despre care nimeni nu vorbeste

Merele sunt unul dintre cele mai populare si usor disponibile fructe care pot fi folosite intr-o mare varietate de alimente si bauturi. Cu toate acestea, merele se disting nu numai prin gustul lor placut, ci si printr-un numar mare de proprietati utile importante pentru organismul nostru. Iata cateva dintre ele.

Merele sustin sanatatea intestinului

Merele sunt bogate in pectina, o polizaharida, care este un prebiotic care hraneste bacteriile benefice din intestine. Aceste bacterii, la randul lor, sustin functionarea normala a tractului gastrointestinal: imbunatatesc digestia, amelioreaza balonarea si protejeaza impotriva dezvoltarii bolilor.

Reduceti tensiunea arteriala

Merele ajuta la scaderea tensiunii arteriale datorita continutului lor de potasiu. Acest lucru este sustinut de o revizuire a trei studii realizate de cercetatorii de la Harvard Medical School. Potrivit expertilor, consumul de fructe, inclusiv mere, de patru ori pe saptamana reduce riscul de hipertensiune arteriala si boli de inima.

Publicitate

Intareste sistemul imunitar

Fibra solubila gasita in mere mareste productia de interleukina-4, o citokina care stimuleaza activitatea celulelor T, care joaca un rol foarte important in sistemul nostru imunitar. De asemenea, pectina are un efect pozitiv asupra microflorei intestinale , care poate intari apararea organismului.

Citeste si articolul :   Dr. Fauci: "Daca vrei cu adevarat sa-ti mentii sistemul imunitar functional, exista 3 lucruri pe care sa le faci si nu te costa nimic"

Reduce nivelul de colesterol

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Reading (Marea Britanie), consumul frecvent de mere scade nivelul de colesterol „rau” si protejeaza impotriva dezvoltarii bolilor cardiovasculare.

Cresteti densitatea osoasa

Vitaminele si mineralele in care merele sunt bogate cresc densitatea minerala osoasa si ajuta la prevenirea osteoporozei, o boala care duce la o structura osoasa deficitara si la un risc crescut de fracturi.

Publicitate

Autor