5 boli care se transmit oamenilor de la animale de companie

Casa este plina de confortabilitate atunci cand aceasta pereche de ochi iubitori  te asteapta de la serviciu. Animalele de companie sunt prieteni loiali si devotati, dar inainte de a le aduce in casa si de a va bucura de companie, duceti-l pe prietenul cu patru picioare la veterinar pentru examinare. Aceasta pentru a va asigura ca animalul dvs. de companie este sanatos. In caz contrar, puteti prinde o boala grava, care va va lua mult timp si bani pentru a trata.

Medicii au identificat 5 boli care se transmit de la animale de companie.

1. Toxoplasmoza

Boli infectioase la animale. Toxoplasmoza poate fi contractata prin fecale animale. Parazitii pot fi ridicati si in afara casei – mangaind un animal de strada fara sa va spalati mainile. Daca imunitatea unei persoane este slabita, toxoplasmoza poate duce chiar la moarte. Femeile gravide nu ar trebui sa fie deloc bolnave de aceasta boala – exista un risc ridicat de patologii fetale.

2. Boala zgarieturilor pisicii

Dupa ce te-ai jucat cu un animal, aproape intotdeauna se lasa cu  zgarieturi, care se pot infecta cu  bacterii.  Oamenii se infecteaza, de obicei, de la zgarieturi sau muscaturi de pisica. Boala zgarieturii de pisica se poate dezvolta ca o infectie usoara si simptome asemanatoare gripei sau poate duce la probleme mai grave, cum ar fi daune la valvele inimii.

Citeste si articolul :   Cele mai bune alimente antivirale si imunostimulatoare

3. Viermi intestinali

Animalele de companie pot transmite aceasta boala fungica oamenilor. Copiii sunt mai sensibili la infectie, deoarece nu se spala intotdeauna pe maini dupa ce se joaca cu animale.

4. Salmoneloza

Reptilele (broaste testoase, soparle, serpi) si amfibieni (broaste, salamandre) transmit boala salmoneloza gazdelor lor. Este necesar sa spalati adesea locurile in care se afla aceste animale – terarii si acvarii, precum si sa va spalati pe maini dupa ce ati v-ati jucat cu acest animal.

5. Psitacoza (febra Parrot)

Aceasta este o infectie bacteriana care o puteti face de la pasarile infectate. Este greu de detectat aceasta infectie la pasari, deoarece acestea nu au adesea simptome.

Autor