Vesti bune. Autoritatile au facut anuntul. Se intampla de 1 Decembrie

Relaxari anuntate de CNSU. Hotararea aproba si dispozitia anuntata de ministrul interimar al Educatiei privind desfasurarea cursurilor cu prezenta fizica indiferent de rata de vaccinare, acolo unde incidenta este sub trei la mie.

De asemenea, sunt stabilite conditiile in care pot fi organizate ceremoniile de 1 decembrie, de  Ziua Nationala a Romaniei.

Spectacolele, concertele si festivalurile vor putea fi organizate cu cel mult 1.000 de spectatori, iar competitiile sportive vor putea fi organizate cu public, la capacitate de cel mult 30%, potrivit unui document aprobat vineri de CNSU. Hotararea aproba si dispozitia anuntata de ministrul interimar al Educatiei privind desfasurarea cursurilor cu prezenta fizica indiferent de rata de vaccinare, acolo unde incidenta este sub 3 la mie. De asemenea, sunt stabilite conditiile in care pot fi organizate ceremoniile de Ziua Nationala a Romaniei.

Masurile sunt valabile doar pe baza certificatului verde, pentru persoanele vaccinate si cele care au avut COVID in ultimele 180 de zile.

Ce prevede Hotararea CNSU:

Modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 emis de Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii in sensul permiterii participarii zilnice, cu prezenta fizica la cursuri, a tuturor anteprescolarilor, prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant din localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mica de 3/1.000 de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a raspandirii infectiilor cu SARS-CoV-2;

Permiterea organizarii ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Nationale a Romaniei in municipiul Bucuresti, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum si in municipiile resedinta de judet, cu participarea a cel mult 200 de persoane si respectarea masurilor de protectie sanitara;

Permiterea desfasurarii competitiilor sportive pe teritoriul Romaniei, in spatii inchise sau deschise, doar in intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea spectatorilor pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului, asigurarea unei distante de minimum 1 metru intre persoane si purtarea mastii de protectie;

Permiterea desfasurarii in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale, doar in intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea mastii de protectie si asigurarea unei suprafete de minimum 4 mp/persoana;

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA! Fara parada de 1 Decembrie si fara petreceri private de Revelion

Permiterea desfasurarii cursurilor, workshop-urilor si conferintelor doar in intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea persoanelor pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului in interior sau in exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, asigurarea unei suprafete de minimum 2 mp pentru fiecare persoana, purtarea mastii de protectie si respectarea normelor de sanatate publica.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.