Data de 2 iunie este ultima zi in care pot fi contestate amenzile primite in perioada de urgenta

Data de 2 iunie este ultima zi in care mai poti contesta amenda primita pentru nerespectarea restrictiilor in timpul starii de urgenta. Chiar daca au fost declarate neconstitutionale, amenzile se pot anula doar daca sunt contestate in instanta.

Doi romani, Adrian Jianu si Radu Preda, au fost amendati in perioada starii de urgenta si au contestat amenzile primite. Cei doi barbati au fost sanctionati dupa ce au impartit Lumina Sfanta in noaptea de Inviere si au de platit suma de 19.000 de lei.

„Nu stiu cum a fost stabilit cuantumul amenzii, in orice caz sunt mult disproportionate cu asa-numita fapta a noastra. (…) Amenzile au fost contestate”, a declarat Adrian Jianu.

„Foarte nedrept a fost pentru ca ei au incercat sa ne omoare traditia. Noi am incercat sa o continuam. Asteptam instanta sa-si spuna cuvantul, sa faca dreptate”, a spus si Radu Preda.

Adrian a fost amendat cu 15.000 de lei, iar Radu cu 4.000.

Citeste si articolul :   Patriarhul Daniel, mesaj de ultima ora pentru romani: "Sa savarsim fapte de ajutorare a celor bolnavi si neajutorati"

Amenzile care au fost date in perioada starii de urgenta mai pot fi contestate doar pana in 2 iunie. Aproximativ 300.000 de romani au primit amenzi in valoare de 130 de milioane de euro.

In baza deciziei CCR, instanta de judecata va anula procesele-verbale de contraventie. Cei care au platit deja amenzile isi vor putea recupera banii de la stat, cu aceeasi conditie: sa formuleze plangere contraventionala la judecatorie.

Autor