Raed Arafat, anunt despre vaccinarea obligatorie: “Nu exista astfel de abordare”

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a declarat  ca momentan nu se iau in calcul carantinarea persoanelor nevaccinate sau vaccinarea obligatorie.

„La acest moment, la nivelul CNSU, la nivelul comitetelor cu care lucram, nu exista astfel de abordare, in Romania. Sunt, intr-adevar, Austria si alte tari care discuta de partea de obligativitate si sunt si unele masuri mai dure care se implementeaza din partea unor tari, acolo unde acum este o crestere a valului, a numarului cazurilor. Noi, la acest moment, masurile pe care le-am implementat – si am vazut ca a ajuns sa scada numarul cazurilor – si sigur ca si datorita acestor masuri si poate ca si populatia a devenit mai atenta…

Publicitate

Plus, trebuie sa recunoastem ca s-au mai vaccinat un numar de oameni, chiar daca nu este numarul pe care noi ni l-am dorit, dar totusi s-au vaccinat peste un milion de oameni in perioada care a trecut. La acest moment nu s-a pus pe masa o discutie fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinatilor”, a declarat Raed Arafat, conform Agerpres.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea sportului din Romania. S-a stins fulgerator la doar 19 ani

De asemenea, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andrei Baciu a declarat ca trebuie luat in calcul si contextul in care tarile respective au impus astfel de masuri. In acest sens, a precizat ca in statele care au crescut rigurozitatea masurilor situatia epidemiologica este una „semnificativ mai dificila fata de cea de acum cateva saptamani”.

Publicitate

„Pentru a-i proteja pe cei care nu sunt infectati, au impus aceste masuri epidemiologice. (…) Au experti care analizeaza situatia si propun masurile cu cel mai bun impact pentru protejarea sanatatii populatiei”, a spus Andrei Baciu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.