Anuntul Pfizer. Cat dureaza imunizarea oferita de schema completa cu vaccinul anti-covid

Ugur Sahin, fondatorul companiei farmeceutice germane BioNTech, a explicat cat dureaza, de fapt, imunitatea oferita de vaccinul anti-covid  Pfizer. Medicul oncolog sustine ca protectia impotriva virusului ramane una ridicata chiar si dupa noua luni de la injectare.

„Oamenii care au fost vaccinati se confrunta rareori cu forme grave ce necesita spitalizare. Daca persoanele care au fost vaccinate se infecteaza cu Covid-19, boala este usoara sau moderata, in majoritatea cazurilor”, a declarat Ugur Sahin .

Sahin s-a pronuntat in favoarea rapelului: „Pe de o parte, un rapel protejeaza foarte bine persoana vaccinata de boala, dar ajuta si la ruperea altor lanturi de infectie.” Acest lucru ne-ar putea ajuta sa trecem de iarna grea care urmeaza.

Seful Biontech le-a cerut medicilor sa fie flexibili cand vine vorba de impuls: „Ar fi de dorit sa fim cat mai pragmatici in cabinete sau centre de vaccinare si sa nu trimitem oamenii acasa nevaccinati desi ar putea fi vaccinati fara probleme.” anual.

„Boosterele” ofera o protectie mult mai puternica

„Lucrul important este ca a treia doza mareste din nou protectia. In consecinta, ne asteptam ca protectia sa dureze mai mult decat dupa a doua doza. Potrivit propriilor noastre studii clinice, doza booster ar putea creste raspunsul imunitar al organismului pentru o protectie si mai completa. Protectia impotriva formelor grave ajunge la peste 97 la suta. Iar boosterele ajuta si la ruperea altor lanturi de infectie. Acest lucru reduce probabilitatea unor noi variante de virus problematice. Asta ne-ar putea ajuta sa trecem prin iarna grea care urmeaza. Vaccinarile triple sunt un concept de vaccinare consacrat, un concept cunoscut in cazul altor agenti patogeni”, a explicat fondatorul companiei farmeceutice germane BioNTech.

Citeste si articolul :   Cinci proprietati utile ale kefirului despre care s-ar putea sa nu stiti

Care sunt cele mai vulnerabile persoane in fata virusului

Sahin a explicat ca persoanele cele mai vulnerabile in fata virusului, precum varstinii sau pacientii cu factori de risc (precum obezitate, sistem imunitar slab sau suprimat cu medicamente) pot contacta forme severe de Covid-19 in ciuda vaccinarii cu schema completa.

De asemenea, medicul oncolog sustine ca protectia vaccinului reduce riscul tratamentului spitalicesc cu 85%, iar pentru formele grave de ATI este de 90%.

Autor