Surse: Cu cat cresc pensiile si salariile de la 1 ianuarie. PSD si PNL au cazut de acord

Potrivit surselor politice, liberalii si social-democratii s-au inteles in privinta majorarilor de venituri ce vor intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2022.

Astfel, programul de guvernare PNL-PSD-UDMR prevede ca, de la 1 ianuarie 2022, pensiile vor creste cu 10%, iar pensia minima va creste de la 800 la 1000 de lei.

Salariul minim va creste la 2.550 de lei de la 1 ianuarie, iar partidele au stabilit ca 7% din PIB va fi alocat pentru investitii, in bugetul pe anul viitor.

Articolul continuă după reclame

Totodata, reprezentatii celor doua artide au ajuns la un acord prin care pensionarii care au o pensie de pana la 1.600 de lei vor primi in luna ianuarie un sprijin, o singura data, de 1.200 de lei, pentru a suporta cresterile de preturi la utilitati.

Publicitate

Persoanele care au o pensie de peste 4.000 de lei vor plati contributii pe sanatate de 10%.

S-a ajuns la un acord si in privinta majorarii alocatiilor.  Initial PSD spunea ca alocatile trebuie sa creasca cu 40%, dar conform legii, s-a stabilit ca aceasta majorare este prea mare si nu poate fi sustinuta de la buget.

Citeste si articolul :   Veste buna de la Guvern. Romanii isi vor putea cumpara vechimea in munca

Astfel, alocatiile, pentru copiii intre 0-2 ani, vor ajunge la 600 de lei, iar pentru copiii peste 2 ani, la 243 de lei, incepand din 1 ianuarie 2022.

Tot in programul de guvernare se mai mentioneaza faptul ca se va aloca a 13-a indemnizatie pentru persoanele cu handicap

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.