Un cunoscut medic roman avertizeaza asupra suplimentelor alimentare promovate de TV: “De cand am devenit atat de idioti?”

Medicul cardiolog Vasi Radulescu trage un puternic semnal de alarma vizavi de suplimentele alimentare promovate la TV.

“Am lasat un pic televizorul dimineata deschis pe un post -> 90% din reclame au fost la suplimente.

De cand am devenit atat de idioti? In loc sa adoptam principii sanatoase, sa ne alimentam bine, sa ne expunem la soare, sa facem miscare, noi vrei sa ne burdusim cu suplimente pentru orice!

Suplimente care protejeaza ficatul.

Suplimente care repara articulatiile.

Suplimente pentru memorie mai buna.

Suplimente care ajuta la slabit.

Suplimente care „intaresc” imunitatea.

Suplimente pentru inima.

Si lista poate continua.

Aduc iar aminte ca suplimentele nu au studii de eficienta inainte de aprobare, iar legal pe prospect scrie ca ele nu previn si nu vindeca nicio afectiune.

Mai aduc aminte ca majoritatea suplimentelor sunt inutile, oricat de mari ar fi oferta si cererea. Suplimentele au rost DOAR daca exista carente sau situatii speciale identificate clar de medic, cu analize si consult si tot tacamul.

Citeste si articolul :   Un medic roman spune adevarul despre vaccinuri: ”Nu exista asa ceva! ARNm isi face treaba lui, apoi este dezintegrat de corp”

De ce va tot spun asta? Pentru a nu risipi banii.

Investiti in mancare sanatoasa. Mancati corect, diversificat, moderat, cu legume multe, cateva fructe, toate grupele alimentare. Faceti miscare zilnic. Hidratati-va bine cu apa banala. Dormiti 7-8 ore pe zi. Stati un pic la soare. Socializati cu ceilalti.

Chiar nu e greu sa construiti obiceiuri sanatoase. Trebuie doar sa vreti, “, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Autor