Minivacanta de 5 zile pentru romani(SURSE)

Minivacanta de 5 zile pentru romani. Romanii salariati la stat vor avea parte de o noua zi libera in perioada urmatoare, care va duce la formarea unei minivacante.

Este vorba despre ziua de luni, 29 noiembrie, care, potrivit unui anunt al Ministerului Muncii, va fi declarata zi libera, pentru a se forma o ”punte” cu zilele de 30 noiembrie (Sarbatoarea Sfantului Andrei, marti) si 1 decembrie (Ziua Nationala a Romaniei, miercuri).

Astfel, romanii vor avea liber, consecutiv, 5 zile, impreuna cu weekend-ul, in perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, inclusiv.

Astfel, angajatii de la stat ar urma sa aiba urmatoarele zile libere:

27 noiembrie, Sambata

Publicitate

28 noiembrie, Duminica

29 noiembrie

30 noiembrie: Sfantul Andrei. Zi libera legala

Decizia urmeaza sa fie luata in urmatoarea sedinta de Guvern.

”Avand in vedere ca zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii si ca in acest an cele 2 zile pica in zilele de marti si miercuri, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis in avizare externa proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, sa fie nelucratoare” – se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.