Florin Citu a facut anuntul: “E un compromis major”

Florin Citu, liderul PNL, a declarat ca solutia cea mai buna pentru romani, in acest moment, este formarea unui Guvern alaturi de PSD cat mai repede posibil. Potrivit liderului PNL, partidul pe care il conduce face „un compromis major” ca negociaza cu PSD pentru formarea unui parteneriat de guvernare: „Noi am incercat sa avem o guvernare cu cei de la USR, dar cei de la USR ne-au inchis usa”.

„Avem o alianta cu PSD. Avem negocieri pentru a forma o coalitie cu PSD pentru guvernare. Trebuie sa formam acest guvern. Cea mai buna solutie este sa avem un guvern cat mai repede. Facem un compromis deja, suntem in negocieri, in discutii pentru a avea o coalitie de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care il face Partidul National Liberal. Vom vedea mai departe ce vom face, trebuie sa avem o guvernare buna pentru romani.

Daca mergem impreuna, o sa fie o coalitie de guvernare. Vom vedea care o sa fie forma. Pana la urma nu poate nimeni sa ia o decizie fara o coalitie.

Citeste si articolul :   Viorica din Clejani, primele detalii in cazul Margheritei

Noi am incercat sa avem o guvernare cu cei de la USR, cei de la USR ne-au inchis usa, au avut niste conditii bizare la care nu au renuntat. Suntem in partea cealalta, e important sa avem astazi, sa gasim un guvern pentru Romania”, a declarat Florin Citu.

Publicitate

Intrebat cand va avea loc intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, liberalul a spus: „Cand avem o solutie in coalitie pentru premier, vom merge la Presedinte”.

Articolul continuă după reclame

Potrivit premierului interimar, nu se pune problema ca propunerea de premier sa fie Nicolae Ciuca, pentru ca in partid nu a existat aceasta propunere. El le-a transmis celor de la PSD ca nu le spune pe cine sa sustina ca premier si ca premierul este stabilit in PNL si atunci cand va exista o decizie va fi facuta publica.

In privinta cresterilor propuse de PSD, Citu a spus ca „Romania e in procedura de deficit excesiv. Nu putem sa crestem deficitul. Tinem foarte mult sa nu creasca taxele”.

Citeste si articolul :   Lovitura pentru Social Semocrati! PSD ramane fara un important om politic: "Acesti paraziti se stiu foarte bine"

„Nu exista niciun buffer. Sunt 40 de miliarde incasari mai mari, in conditiile in care nu am crescut taxele. Nu exista un buffer, exista incasari mai mari. Vedeti care e pericolul ca Finantele sa mearga la PSD?”.

O noua runda de negocieri PNL-PSD-UDMR

Luni, la ora 13.00, urmeaza sa fie reluate negocierile intre PNL, PSD si UDMR, la Parlament. In sedinta grupurilor parlamentare, Florin Citu le-a transmis deputatilor si senatorilor ca astazi sau maine ar putea fi finalizate negocierile, iar in cel mai scurt timp vor avea un calendar pentru investirea Guvernului.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminica, dupa negocierile cu liberalii, ca una dintre cele doua variante cu care PNL si PSD se vor duce la Palatul Cotroceni, in privinta premierului, este aceea ca functia sa fie ocupata, prin rotatie, de catre presedintii celor doua partide. O a doua varianta ar putea fi cea conform careia va fi stabilit un premier din randul celor doua formatiuni.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.