Florin Citu, anunt de ultim moment: “Vom introduce cat mai curand obligativitatea certificatului verde. Aceasta masura este cea mai non-invaziva”

Florin Citu a declarat, premierul interimar, a declart vineri, ca introducerea obligativitatii certificatului verde pentru angajati este cea mai non-invaziva masura, in contextul celui de al patrulea val al pandemiei, pentru a nu se inchide din nou economia. Acesta ar fi motivul pentru care vor fi introduse in Parlament amendamente in acest sens.

De asemenea, premierul a declarat ca sustine antreprenorii din Romania printr-o serie de masuri, printre care a mentionat si certificatul verde pentru anumite categorii de angajati, facand trimitere la amendamentele care vor trebui luate in Parlament.

„Trebuie sa sustinem antreprenorii si cu siguranta vom trece aceste amendamente cat mai curand, inclusiv certificatul verde”, a spus Citu. „Despre certificatul verde, am incercat masuri prin care sa nu inchidem economia. Aceasta masura este cea mai non-invaziva, daca se poate spune asa ceva, in contextul valului 4”, a mai spus Citu.

Cu putin timp in urma, premierul a asigurat ca Guvernul va face tot ce ii sta in putinta pentru a nu inchide din nou economia.

„In momentul in care Romania a trebuit sa inchida economia in 2020, in martie, atunci a fost un moment in care am stat si m-am gandit. Nu vedeam solutii. A fost complicat, dar impreuna am reusit sa trecem peste asta. Acel soc mi-a aratat ca economia Romaniei poate sa faca fata, dar totusi mi-am dat seama ca daca am repeta acea experienta, ar insemna un cost mult prea mare pentru noi toti

Vom face orice ca sa nu mai inchidem economia”, afirma Florin Citu, precizand ca astazi Romania este tara cu cele mai rapide reveniri ale economiei din Uniunea Europeana, cu deficit in scadere si venituri mai mari la buget.

„O crestere a ratei de vaccinare va readuce fluxul de clienti in aceste companii si vom putea trece peste aceasta perioada”, a spus in incheiere liderul PNL.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.