Inca o tara din Europa impune noi reguli dure pentru romanii care vor sa intre pe teritoriul sau

Autoritatile din Bulgaria au inasprit regulile pentru romanii care vor sa calatoreasca pe teritoriul acestei tari. Odata cu intrarea Romaniei in zona rosie, Bulgaria cere un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, cetatenilor romani, chiar daca sunt vaccinati sau au trecut prin boala, precizeaza MAE. Cei care nu au un certificat verde care atesta vaccinarea sau vindecarea de COVID pot prezenta doar testul PCR, insa vor fi nevoiti sa stea in carantina 10 zile.

Noile reguli nu se aplica celor care fac dovada faptului ca doar tranziteaza tara, ci doar celor care au ca destinatie finala Bulgaria.

De la aceasta regula sunt exceptati copiii cu varsta de pana in 12 ani, conducatorii de autocare care efectueaza transport international de persoane, soferii de camion, pilotii de avion care efectueaza zboruri internationale, dar si studentii straini care invata in Bulgaria.

Lista completa a categoriilor exceptate de la prezentarea documentelor poate fi consultata pe site-ul MAE.

„In cazul minorilor cu varste intre 12 si 18 ani, intrarea in Bulgaria este permisa pe baza prezentarii unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleasi date ca si certificatul digital UE privind testarea, care atesta un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maximum 72 de ore inainte de sosirea in Bulgaria”, scrie in comunicatul Ministerului Afacerilor Externe din Romania.

In cazul in care persoana in cauza nu prezinta un astfel de document, va fi pusa in carantina pentru 10 zile la domiciliu sau in alt loc de cazare in care a indicat ca va locui.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.