Ludovic Orban, declaratie uluitoare: „Se construieste un monstru”

Fostul presedinte al PNL Ludovic Orban, a  spus la Digi24 ca se va alia cu USR impotriva aliantei PSD-PNL, pe care o numeste „un monstru”. Orban a lansat, de asemenea, un nou atac la adresa presedintelui Klaus Iohannis.

„Intotdeauna am venit cu ceva corect, ceva normal. De ce trebuie sa fie neaparat ceva nou? Goana asta dupa noutate, dupa prospatura, de multe ori poate sa duca spre aventuri, spre riscuri. Eu cred ca, inainte de a face experimente in viata publica sau in guvernare, trebuie in general sa aplici modele care au fost validate, sa gandesti fiecare masura foarte bine. Sigur, asta nu inseamna sa nu faci reforme, sa nu incerci sa indrepti lucrurile. Dar asta nu inseamna neaparat noutate, inseamna implementarea efectiva a unor modele de succes, care functioneaza in toata lumea”, a declarat Ludovic Orban.

„Am spus ca atata timp cat am cea mai mica speranta ca PNL poate fi readus pe un drum corect, normal, in raport cu doctrina liberala, cu istoria, cu traditia PNL, cu angajamentele pe care le-am luat, nu voi pleca. Pe de alta parte astazi, cand vad ca proiectul pe termen lung cu PSD este gata sa se realizeze, pentru mine lucrurile sunt din ce in ce mai clare”, a mai spus fostul lider PNL.

Citeste si articolul :   Orban anunta "patru ani de pace politica” si „oportunitati pe care nu le-am intalnit in istorie”

„Foarte multi cetateni romani care cred in proiectul liberal, care cred in ideile si valorile liberale, care au crezut in noi la alegeri, nu mai sunt reprezentati. Astazi, conducerea PNL, care a fost aleasa in mod nedemocratic, a pus tara in mana PSD”, a continuat Orban.

Publicitate

Orban, despre noul sau proiect:

Publicitate

„In primul rand, pentru mine, e greu sa merg inainte fara sa ma mai uit in spate. Viata mea matura, 31 de ani, i-am petrecut in miscarea liberala. In PNL am cei mai multi prieteni, cei mai multi amici, oameni cu care am cooperat. Din pacate, astazi considera ca nu mai exista nicio sansa ca PNL sa fie asa cum il asteapta romanii si asa cum am visat eu sa fie”, a spus Orban.

Vor mai fi demisii in PNL?

„Decizia este a fiecaruia in parte. Ce pot sa va spun cu siguranta este ca foarte multi membri ai PNL, foarte multi simpatizanti si cetateni care poate nu m-au votat m-au incurajat in acest demers. Si astazi, daca ne uitam la peisajul politic romanesc, putem constata ca dupa aceasta grava tradare facuta de conducerea PNL, dupa realizarea acestei monstruoase coalitii, cetatenii romani care vor democratie autentica, servicii de calitate, o descurajare a parazitismului social, nu mai sunt reprezentati politic”.

Citeste si articolul :   Veste buna. Asta ar putea insemna sfarsitul pandemiei de coronavirus

Va forma Orban un nou partid?

„Am obligatia fata de oamenii care au votat PNL, sa-i reprezint. Sunt multe lucruri care trebuie facute in Romania care nu sunt neaparat noi, dar nu s-au facut”, a spus el, dand ca exemplu eliminarea pensiilor speciale.

„Se construieste un monstru. Ganditi-va ca aceasta coalitie, aceasta intovarasire reprezinta un pericol pentru democratia din Romania, pentru ca va avea tot, toate institutiile, majoritatea consiliilor judetene si 90% dintre primari. Se va construi un monstru cu care va fi foarte greu de luptat”, a mai spus acesta.

„Puteam sa stau linistit in PNL, sa negociez conducerea PSD cu Iohannis. Eu am ales calea luptei”.

Orban a declarat ca ii va avea ca parteneri pe cei din USR-PLUS care „cu certitudine sunt democrati si respecta drepturile si libertatile.

„Nu ne-am inteles pe toate punctele, e firesc, exista diversitate de opinie, de aspiratii, de interese, dar in mod clar cu cei din USR o sa stam umar la umar, pentru ca va trebui sa luptam impotriva unor pericole majore pentru societatea romaneasca”, a incheiat Ludovic Orban.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.