Supliment alimentar pentru 9 boli, restabileste oasele, articulatiile, vederea

Este prescris celor care urmeaza o dieta saraca in calorii pentru a suplimenta nutrientii, conform nutritionistului Roberto Navarro. De obicei, este utilizat si pentru pacientii care se recupereaza dupa o interventie chirurgicala atunci cand este nevoie de un sprijin nutritional mai mare.

Spirulina este o cianobacterie capabila de fotosinteza ca si plantele.

Reduce apetitul

Spirulina contine fenilalanina, care stimuleaza senzatia de satietate. Cand este luat inainte de mese, formeaza un gel in stomac, care incetineste golirea gastrica si reduce foamea.

Bogat in proteine

Este format din 53-62% proteine si este bogat in aminoacizi esentiali pe care organismul nostru nu ii poate sintetiza. Este adesea prescris ca supliment alimentar pentru sportivi.

Publicitate

Puternic antioxidant

Potrivit unui articol , 3 grame de spirulina contin mai multi antioxidanti si substante antiinflamatoare decat cinci portii de fructe si legume.

Potrivit cercetarilor, spirulina este de 31 de ori mai puternica decat afinele, de 60 de ori mai puternica decat spanacul si de 700 de ori mai puternica decat merele.

Citeste si articolul :   4 sfaturi pentru a preveni putrezirea capatului florii la rosii

Antioxidantii ajuta la combaterea radicalilor liberi si ajuta la inflamatie, mentin pielea tanara si un instrument excelent pentru prevenirea bolilor, in special a cancerului.

Calciu pentru oase

Un studiu al companiei farmaceutice Cyanotech Corporation din Statele Unite a aratat ca spirulina contine cu 180% mai mult calciu decat laptele in aceleasi proportii. Calciu, care intareste oasele si previne osteoporoza.

Spirulina are 10 mg de calciu la fiecare 3 grame.

Reduce nivelul de colesterol

Spirulina contine acizi grasi esentiali omega 6. Principalul este acidul gama-linolenic, care ajuta la reducerea si prevenirea acumularii de colesterol rau (LDL).

Contine mai mult beta-caroten decat morcovii. Are cantitati semnificative de beta-caroten, care poate fi transformat in vitamina A. Vitamina A ajuta la producerea si intretinerea parului, dintilor, gingiilor, glandelor, membranelor mucoase, ochilor si pielii.

Cercetarile realizate de Cyanotech Corporation arata ca spirulina are cu 3.100% mai mult betacaroten decat morcovii.

Contine mai mult fier decat spanacul

Fierul previne probleme precum anemia, durerile de cap si oboseala. Conform cercetarilor, spirulina contine cu 5100% mai mult fier decat spanacul.

Citeste si articolul :   4 motive pentru a manca muraturi

Bogata in magneziu

Magneziul este responsabil pentru actiunile de functionare a muschilor si nervilor, ritmul cardiac si mentinerea rezistentei osoase, sinteza proteinelor si reglarea tensiunii arteriale.

Fiecare 2 g de spirulina contine 10 mg de magneziu.

Bogata in zinc

Spirulina este bogata in zinc, care sporeste puterea antiinflamatoare a organismului, care este esentiala pentru intarirea sistemului imunitar.

Publicitate

Autor