Beneficiile pentru sanatate ale sucului de sfecla, mere si morcovi

Vrei sa descoperi secretul sanatatii puternice si al unui sistem imunitar capabil sa se apere impotriva diversilor agenti patogeni? Intr-adevar, fructele si legumele proaspete sunt pline de vitamine, minerale si antioxidanti care asigura buna functionare a organismului nostru. Pentru a obtine cele mai multe beneficii din acestea, cel mai bine ar fi sa le combinati. Pentru a te ajuta, iata reteta simpla si usoara a unui suc 100% natural care te va ajuta sa lupti impotriva mai multor boli.

Ingrediente:

-1 morcov

-1 mar verde

Publicitate

-1 sfecla

-150 ml apa

-Cuburi de gheata

Preparare:

In primul rand, incearca sa alegi legume si fructe de aceeasi marime, astfel incat sucul tau sa fie bine echilibrat. Apoi, inmuiati-le in amestecul de bicarbonat de sodiu si apa timp de 5 minute pentru a scapa de reziduurile de pesticide, inainte de a le clati si de a le taia bucati, fara a le decoji. Toarna bucatile intr-un blender, adauga apa si cuburile de gheata – daca vrei sa bei sucul tau proaspat –  amesteca totul, pana obtii o textura neteda. Sucul tau este gata!

Citeste si articolul :   Cafeaua este excelenta pentru sanatatea ta: 5 motive dovedite stiintific pentru a bea cafea

Consumat in fiecare dimineata, cu 30 de minute inainte de micul dejun, acest suc 100% natural iti ofera o doza buna de nutrienti pentru a-ti incepe ziua, iti creste nivelul de energie, iti creste performanta cognitiva si te protejeaza impotriva mai multor probleme de sanatate.

Beneficiile pentru sanatate ale acestui suc de sfecla, mere si morcovi:

Imbunatateste calitatea pielii:

Prin promovarea eliminarii toxinelor si luptand impotriva stresului oxidativ in celule, acest suc reduce starea inflamatorie din organism, luptand astfel impotriva aparitiei cosurilor si punctelor negre si incetinind imbatranirea pielii. Rezultatul: o piele mai sanatoasa si un ten mai luminos.

Publicitate

Protejeaza organele corpului:

Bogat in nutrienti si polifenoli, acest suc ajuta la stimularea functionarii organelor interne ale corpului si le protejeaza impotriva atacului radicalilor liberi.

Imbunatateste functionarea sistemului digestiv:

Acest amestec de mere, sfecla si morcov este excelent pentru digestie. Pe langa faptul ca faciliteaza tranzitul intestinal si, prin urmare, combate constipatia, protejeaza si mucoasa stomacului si previne ulcerul.

Citeste si articolul :   4 motive pentru a congela lamaile : putini oameni stiu toate aceste beneficii

Stimuleaza functia creierului:

Oferind creierului o cantitate semnificativa de nutrienti si antioxidanti, acest suc stimuleaza functia creierului, imbunatateste memoria si performanta cognitiva.

Imbunatateste vederea:

Continand o cantitate semnificativa de provitamina si vitamina A, acest suc ajuta la imbunatatirea vederii si la mentinerea sanatatii ochilor. Prin urmare, este ideal pentru persoanele care sufera de oboseala sau iritatii oculare sau care petrec ore lungi in fata computerului.

Actioneaza ca un protector hepatic:

Prin promovarea eliminarii toxinelor si a deseurilor acumulate in organism si prin stimularea productiei de globule rosii datorita continutului sau de fier, acest suc ajuta la detoxifierea si protejarea ficatului.

Pastreaza sanatatea cardiovasculara:

Beta-carotenii si luteina din morcovi si sfecla sunt foarte eficiente in scaderea nivelului de colesterol din sange, ceea ce previne acumularea placii pe peretii arterelor si reduce riscul de boli cardiovasculare.

Amelioreaza crampele si durerea:

Acest suc amelioreaza, de asemenea, crampele si durerile menstruale si reduce durerile musculare experimentate dupa efort fizic intens.

Autor