Cinci bauturi pentru a imbunatati functionarea creierului si a sistemului nervos

Creierul si sistemul nervos au nevoie de cantitati enorme de energie si nutrienti. Tot ce ai nevoie poate fi obtinut nu numai din alimente, ci si din bauturi, care se lauda cu o compozitie chimica bogata. Aici sunt cateva  dintre ele .

Cafea

Daca nu iti poti imagina o dimineata fara cafea, atunci nu esti singur: mai mult de jumatate din populatia lumii foloseste aceasta bautura in fiecare zi. Si din motive intemeiate. Cafeaua te ajuta sa te simti plin de energie, imbunatateste concentrarea, imbunatateste starea de spirit si chiar scade riscul de a dezvolta boala Alzheimer.

Ceai verde

Daca nu sunteti fan de cafea, atunci puteti bea ceai verde pentru a imbunatati functia creierului. Datorita cofeinei si antioxidantilor sai, ajuta la cresterea concentratiei generale si la imbunatatirea concentrarii. De asemenea, consumul regulat al acestei bauturi intareste memoria si imunitatea.

Publicitate

Suc de sfecla

Sucul de sfecla este bogat in antioxidanti, care protejeaza creierul de efectele nocive ale radicalilor liberi, si nitrati benefici, care imbunatatesc functionarea sistemului circulator si reduc probabilitatea dementei. In plus, aceasta bautura vibranta ajuta la combaterea oboselii si amelioreaza durerile  de cap. Sucul de sfecla este contraindicat persoanelor cu boli de rinichi, tensiune arteriala scazuta si glicemie crescuta.

Ceai de turmeric

Turmericul este un adevarat depozit de nutrienti care imbunatatesc memoria si au un efect protector asupra creierului. Datorita proprietatilor antiinflamatoare ale turmericului, ceaiul cu acest condiment galben este benefic si pentru problemele pielii, articulatiilor si digestive.

Ciocolata calda

Ciocolata calda este bogata in flavonoli care imbunatatesc atentia, memoria, viteza de procesare si capacitatea de invatare. Incercati sa faceti aceasta bautura cu ciocolata neagra sau amara (cel putin 50% cacao), deoarece contine cei  mai multi  flavonoli.

Ceai de ginseng

Ceaiul de ginseng revigoreaza si imbunatateste concentrarea nu mai ult  decat cafeaua tare. Adevarat, are un gust mai specific, care poate sa nu multumeasca pe toata lumea. De asemenea, aceasta bautura, atunci cand este consumata in mod regulat, intareste memoria si protejeaza creierul de bolile neurodegenerative. Ginsengul nu este recomandat pacientilor hipertensivi, persoanelor cu tulburari de somn si boli hepatice cronice.

Autor