7 remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea durerilor de dinti

Cei care au experimentat-o in special stiu cat de dureros poate fi. Legat de carii, inflamatie sau durere post-extractie, printre alti factori, durerea de dinti este una dintre afectiunile dureroase de suportat. Cu toate acestea, exista cateva sfaturi naturale care pot ajuta la ameliorarea acesteia in timp ce asteptati o intalnire cu medicul dentist.

1.Usturoi proaspat

Anestezic, antiinfectios si antiinflamator, usturoiul proaspat poate fi de mare ajutor in cazul durerilor dentare. Potrivit dr. Christine Frank, stomatolog american, eficacitatea sa se datoreaza continutului sau de alicina, un compus cu proprietati antibacteriene si antimicrobiene util in combaterea bacteriilor care pot fi asociate cu durerile de dinti. Sfatul lui: zdrobeste un catel de usturoi proaspat si aplica-l direct pe dintele dureros.

2.Cuisoare

Potrivit dr. Monique Falliex, chirurg stomatolog, cuisoarele sunt aliati considerabili in cazul aparitiei cariilor. Intr-adevar, acesti muguri florali cu o aroma puternica contin cantitati semnificative de eugenol. Aceasta substanta are proprietati anti-durere, anti-bacteriene si anti-inflamatorii care ajuta la amortirea durerii in timp ce asteptati sa vedeti un profesionist. Trucul lui: zdrobeste un cuisoare si pune-l in cavitatea dintelui dureros.

Citeste si articolul :   De ce buretii de vase au o culoare diferita? Fiecare are o utilizare speciala

3. O gargara cu apa sarata

Cunoscut pentru eficacitatea sa impotriva durerilor de gat, gargara cu apa sarata este utila si pentru durerile de dinti. Actiunea sa antiseptica, astringenta si dezinfectanta ajuta la combaterea inflamatiei si la ameliorarea durerii, spune dr. Frank. Pentru a-l folosi, trebuie sa amesteci o jumatate de lingurita de sare cu un pahar de apa calduta si sa faci gargara cu acest remediu timp de 30 de secunde in zona dureroasa. De asemenea, poate ajuta la eliminarea reziduurilor alimentare care raman intre dinti si la accelerarea vindecarii leziunilor bucale.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

4.Ghimbir

Originar din India, acesta are proprietati analgezice care pot ajuta la ameliorarea durerilor dentare, spune dr. Falliex. Pentru o eficacitate optima, se recomanda utilizarea ca pasta prin amestecarea pulberii sale cu apa. Odata ce procesul este terminat, inmuiati o bucata  dedischeta de bumbac in acest preparat si stoarceti-o inainte de a o pune pe dintele dureros.

5.Cimbru

Util impotriva cariilor, a placii dentare sau a gingivitei, cimbrul este un aliat natural pentru a remedia rapid durerile de dinti, mai ales datorita beneficiilor sale antibacteriene si antioxidante, spune dr. Frank. Pentru a-l folosi, poti opta pentru o aplicare locala turnand cateva picaturi de ulei esential de cimbru si picaturi de apa pe odischeta  de bumbac. Odata ce remediul este diluat, se aplica pe dintele dureros.

Citeste si articolul :   Cel mai bun moment pentru a dormi si a te trezi

Un al doilea truc este sa turnati 1 picatura de ulei esential intr-un pahar mic cu apa si sa il folositi ca apa de gura.

6.Aloe vera

Daca eficacitatea sa este recunoscuta in special in domeniul cosmetic, aloe vera este formidabila in reducerea durerilor dentare si calmarea gingiilor. Potrivit unui studiu publicat in Societatea Indiana de Parodontologia, gelul plantei are proprietati antibacteriene care pot lupta impotriva germenilor care cauzeaza carii. Un alt articol stiintific subliniaza beneficiile sale antiinflamatorii pentru gingivita. Pentru a beneficia de actiunea sa, este indicat sa il aplicati pe zona dureroasa si sa masati usor.

7.Menta

Gasita in multe paste de dinti si apa de gura, menta este un ingredient cu multiple beneficii pentru imbunatatirea sanatatii orale. In cazul durerii de dinti, utilitatea sa este legata de actiunea sa analgezica. In plus, continutul sau de mentol ii confera proprietati antibacteriene, spune dr. Frank.

Sfatul ei: inmuiati o lingurita de frunze de menta intr-o cana cu apa clocotita timp de 20 de minute. Odata ce amestecul s-a racit, folositi-l ca apa de gura.

Autor