Plante medicinale pentru durere si inflamatie

Plantele aromate sunt cunoscute ca medicamente de mii de ani. Desi aceste plante pot fi inca gasite in multe gradini, iar pana in prezent unele dintre ele sunt condimente indispensabile in bucatarie, ele pot fi folosite si pentru ameliorarea durerii.

Cuisoare: un puternic calmant al durerii  de dinti

Efectul sau in tratamentul durerii de dinti este legendar. Este la fel de eficient ca gelurile anestezice clasice.Folosirea cuisoarelor pentru tratarea durerilor de dinti este unul dintre cele mai intalnite remedii pentru acasa. Ajunge sa apesi cuisoarele pe gingie, in locul in care te doare dintele sau in carie daca este cazul, si durerea se va ameliora rapid.

Musetel: un antiseptic excelent

Proprietatile vindecatoare ale musetelului sunt cunoscute  de mult timp. Planta frumos colorata, bogata in uleiuri esentiale, contine doua antiseptice – bisabolol  si camazulena . Pentru a trata durerea gingiilor sau problemele gastro-intestinale, se toarna apa fierbinte peste florile de musetel proaspete sau uscate.

Salvie, macese si menta sunt remedii cu adevarat miraculoase pentru toate bolile

Salvia  este cunoscuta pentru a ajuta la raceli, dar datorita estrogenului sau natural, planta este eficienta impotriva simptomelor menopauzei.

Publicitate

Efectul analgezic al macesilor a fost recunoscut abia recent. Macesele sunt utile pentru probleme articulare, inclusiv osteoartrita. Tinctura de macese isi datoreaza actiunea lipidelor, care protejeaza cartilajul articular.

Daca aveti dureri de cap tensionate, incercati cel putin o data efectul linistitor al mentei. . Mentolul din menta are un efect anestezic local. Uleiul de menta afecteaza si serotonina, care joaca un rol important in lupta impotriva durerilor de cap. Conform studiilor clinice, efectul uleiului de menta asupra durerilor de cap tensionate este comparabil cu cel al paracetamolului.

Publicitate

Autor