Cele mai bune alimente antivirale si imunostimulatoare

Ai grija de sanatatea ta si protejeaza-i pe ceilalti de boala coronavirus – COVID-19 respectand masurile de protectie de baza prescrise de Organizatia Mondiala a Sanatatii si, de asemenea, adoptand o dieta sanatoasa care sa includa alimentele, condimentele si suplimentele potrivite (nutritie) – virale si anti- inflamatorii, care va pot intari sistemul imunitar si va pot pregati corpul pentru a lupta impotriva virusului.

Alimentatie si nutritie: alimente antivirale si imunostimulatoare pentru combaterea infectiilor precum Coronavirus

1. Alimente care contin acid shikimic (de exemplu anason stelat)

Includerea popularului condiment de anason stelat in dieta ta va fi de ajutor, deoarece este bogat in acid shikimic, un compus cu proprietati antivirale puternice. Acidul shikimic este un ingredient activ dintr-un medicament antiviral utilizat pentru tratarea si prevenirea infectiilor precum gripa A si gripa B.

2. Alimente bogate in lectine (ex. praz, usturoi, ceapa etc.)

Lectinele sunt proteine ​​care se leaga de carbohidrati si se gasesc in diferite varietati de alimente, inclusiv:

fructe si legume precum prazul, usturoiul, ceapa, fructele de iac si banana;

leguminoase, cum ar fi arahide si fasole; si

cereale precum graul.

Lectinele pot inhiba replicarea virusului prin interactiunea cu glicoproteinele invelisului viral (proteine ​​legate de carbohidrati) conducand la aglomerarea virusului si impiedicandu-le sa ne infecteze celulele. Diferite lectine de plante, cum ar fi lectina izolata din praz numita APA, au proprietati antivirale puternice si sunt inhibitori puternici ai coronavirusului.

Citeste si articolul :   Ce este melatonina - hormonul somnului

3. Suplimente de zinc si alimente bogate in quercetina (fasole, seminte, ardei, iaurt grecesc, oua etc.)

Studiile in vitro arata ca zincul inhiba activitatea ARN polimerazei coronavirusului si blocheaza replicarea ARN viral; Prin urmare, consumul de suplimente de zinc si alimente bogate in zinc va fi benefic in combaterea infectiilor si a bolilor virale.

Alimentele bogate in zinc includ:

Seminte de dovleac

Naut

Fasole neagra

Frunze de sfecla

iaurt grecesc

Alune de caju

Branza Cheddar

stridii

oua

Cu toate acestea, zincul intra in celula prin canalele ionice, iar ionoforii de zinc faciliteaza transportul zincului in interiorul celulei.

Quercetina, un flavonoid alimentar, are proprietati antioxidante si antivirale si actioneaza ca un ionofor de zinc, ajutand la transportul zincului prin membrana plasmatica, care este eficient in oprirea replicarii ARN viral .

Alimentele bogate in quercetina includ:

Ceapa

Merele

Fasolea

Ardei

Strugurii

Aceste alimente bogate in quercetina pot avea proprietati antivirale si pot ajuta organismul sa se pregateasca pentru lupta impotriva coronavirusului.

4. EGCG (ex: ceai verde)

Epigallocatechin-3-O-galat (EGCG), un ingredient major aflat in ceaiul verde , are, de asemenea, proprietati antioxidante si antivirale si actioneaza ca un ionofor de zinc. Prin urmare, consumul de ceai verde ca ingredient alimentar poate fi benefic in combaterea infectiilor virale.

Citeste si articolul :   Mii de oameni l-au pupat pe Mitropolitul din Muntenegru, decedat de COVID.

5. Alimente bogate in vitamina C (ex: citrice, sfecla, ardei etc.)

Vitamina C este un antioxidant puternic si ajuta la sustinerea unui sistem imunitar puternic si eficient. Este unul dintre cele mai mari stimulente ale imunitatii dintre toate. Aportul regulat de vitamina C poate reduce durata racelii.

Alimentele bogate in vitamina C includ:

Citrice (cum ar fi portocale, lamai, grepfrut si lime)

Sfecla

Papaya

ardei gras rosu

Ardei verde

Ardei galben

Yam

Kale

Capsuni

Brocoli

Spanac

Deficitul de vitamina C poate duce la o susceptibilitate crescuta la infectii. Prin urmare, includeti suplimente de vitamina C si alimente bogate in vitamina C in dieta dumneavoastra.

6. Curcumina (turmeric)

Curcumina din turmeric este un antiseptic excelent, iar impreuna cu piperul negru se absoarbe bine si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Are si efecte antiinflamatorii, imunomodulatoare si anti- cancer . Este, de asemenea, unul dintre suplimentele care sunt utilizate pentru a imbunatati rezultatele specifice tratamentului cancerului in anumite tipuri de cancer, incluzandu-le ca parte a dietei pacientilor. Combinarea turmericului cu lapte poate ajuta, de asemenea, daca aveti o durere in gat asociata cu gripa si alte infectii virale.

7. Alimente bogate in vitamina D

Deficienta de vitamina D este asociata cu un risc crescut de infectie respiratorie virala acuta . Diferite studii indica, de asemenea, ca suplimentarea cu vitamina D poate proteja impotriva infectiilor respiratorii acute globale. Suplimentele cu vitamina D si aportul de alimente bogate in vitamina D ca parte a dietei noastre pot fi benefice si pot fi adaugate pe lista de alimente antivirale de luat in considerare, in timp ce pregatim organismul pentru lupta impotriva coronavirusului.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: Record in ATI: 1.226 pacienti internati. 9.005 cazuri noi si 171 decese

Alimentele bogate in vitamina D includ:

Peste

Ciuperci

Galbenusul de ou

Branza

Desi aceste alimente si suplimente antivirale nu ar trebui sa vindece COVID-19, luarea lor ca parte a alimentatiei noastre sanatoase (nutritie) ne poate ajuta sa ne intarim sistemul imunitar si sa ne pregatim corpul pentru a lupta impotriva coronavirusului.

Ce alimente mananci si ce suplimente iei este o decizie care iti apartine. Multa sanatate!

Autor