Beneficiile pentru sanatate ale amestecului de miere si scortisoara

Mierea si scortisoara sunt fara indoiala doua ingrediente pe care nu le mai prezentam. Ele fac parte integranta din bucataria noastra. Dar stiati ca aceste doua alimente ar putea reprezenta remedii naturale si eficiente pentru diferite afectiuni? Atunci cand sunt combinate, mierea si scortisoara fac sinergie pentru a fi unul dintre cele mai puternice panacee existente. Iata o reteta simpla, dar nu mai putin profitabila, care va va ajuta sa tratati multe afectiuni.

Remediul pe baza de miere si scortisoara

Ingrediente

– 1 lingura de miere

Publicitate

– 1 lingura de scortisoara

– 1 pahar cu apa calduta

Pentru a va bucura pe deplin de beneficiile acestei retete, este recomandat sa folositi miere pura. De asemenea, inainte de a explica cum se prepara aceasta reteta, permiteti-ne sa va prezentam diferitele beneficii pe care le va oferi organismului dumneavoastra.

O mina de antioxidanti

Mierea, precum si scortisoara au beneficii antioxidante. Radicalii liberi sunt produse daunatoare , produse in mod natural de corpul nostru. Acestea tind sa ne deterioreze celulele si este imperativ sa scapam de ele. Aici intervin flavonoidele din miere si scortisoara, care vor ajuta la combaterea stresului oxidativ.

Regleaza colesterolul

Acest studiu dezvaluie ca consumul de miere ar ajuta la reducerea colesterolului LDL, despre care se spune ca este colesterolul „rau”. Un alt studiu de aceasta data care analizeaza efectul scortisoarei a aratat ca condimentul poate scadea nivelul trigliceridelor din sange. Mierea, precum si scortisoara, au un efect complementar atunci cand vine vorba de reglarea profilului lipidic.

Trateaza si previne racelile

Efectele antibacteriene ale mierii nu mai sunt de prezentat. Acesta este un ingredient esential pentru tratamentul natural al racelii. Continutul vascos al mierii nu numai ca amelioreaza tusea care poate insoti o astfel de boala, dar scortisoara ajuta si la reducerea senzatiilor dureroase care pot aparea in timpul unei raceli.

Preveniti si ajutati la gestionarea diabetului

Diabetul este o boala caracterizata prin hiperglicemie cronica: adica prea mult zahar in sange. In acest context, este foarte important ca o persoana sa-si monitorizeze consumul de zahar. Acest studiu ar arata ca mierea este o solutie reala pentru a ajuta la gestionarea si prevenirea diabetului.

Citeste si articolul :   Infrigurat pana la oase? Iata cinci alimente care te vor ajuta sa te incalzesti

Pregatirea

Acum ca intelegeti potentialul puternic al acestor doua ingrediente naturale, va aratam cum sa pregatiti acest remediu simplu si delicios. Tot ce trebuie sa faceti este sa  incalziti apa  si sa adaugati scortisoara. Se lasa la infuzat cateva minute apoi se adauga mierea si se amesteca energic. Puteti bea apoi aceasta bautura delicioasa dimineata de preferinta pe stomacul gol sau seara inainte de a merge la culcare.

Publicitate

Autor