Incerca sa elimini tentatiile! Afla cum poti slabi rapid!

Alimentatia excesiva este extrem de frecventa in esantioanele neclinice de adulti tineri, cu dovezi epidemiologice : 49,1% si, respectiv, 30,0% dintre femei si barbati. Astfel, exista un impuls pentru identificarea factorilor de dispozitie care contribuie la aparitia si mentinerea consumului excesiv. S-a constatat ca atat impulsivitatea, cat si consumul excesiv de alimente au prezentat o stabilitate puternica in timp, iar impulsivitatea a prezis consumul excesiv in viitor. Accesul la o serie de alimente zaharate si procesate faciliteaza consumul excesiv. Incercati sa eliminati tentatiile!

Alimentatia excesiva poate fi un mecanism comportamental de combatere a efectelor negative; cu toate acestea, s-a propus ca mecanisme psihologice suplimentare (de exemplu, dificultati de reglare a emotiilor si alimentatia emotionala) pot explica legatura dintre sindromul posttraumatic si consumul excesiv. S-a emis ipoteza ca, cresterea severitatii sindromului posttraumatic ar prezice dificultati mai mari de reglare a emotiilor, ceea ce va duce la o alimentatie emotionala mai mare si, in cele din urma, va prezice o alimentatie excesiva mai severa intr-un esantion expus la traume. Persoanele care se lupta cu alimentatia excesiva raporteaza adesea un istoric de traume si simptome de stres post-traumatic, dar exista inca o lipsa de studii cu privire la relatia dintre aceasta si consumul exagerat.

Citeste si articolul :   Plante si ierburi care pot imbunatati sanatatea pulmonara, vindeca infectiile respiratorii

Consumul excesiv este acel consum al unei cantitati mari de alimente intr-un timp scurt. O persoana care consuma excesiv se poate simti incapabila sa controleze tipul sau cantitatea de alimente pe care o consuma. Consumul excesiv poate duce la sentimente de vinovatie, rusine si depresie.

Persoanele care au acest obicei de a manca in acest stil excesiv, de cel putin o data pe saptamana timp de 3 luni pot avea tulburari alimentare. De asemenea, este un semn al bulimiei nervoase si al subtipului de anorexie nervoasa.

Publicitate

In acest articol, oferim sfaturi pentru a ajuta oamenii sa opreasca consumul excesiv si sa prezentam optiunile de tratament pentru tulburarea alimentarii excesive.
Evitati dietele! A tine mereu un plan de dieta rigid poate duce la sentimente de lipsire. Reducerea brusca si semnificativa a caloriilor poate determina, de asemenea, ca organismul sa se simta infometat. Ambele situatii pot duce la episoade de mancare excesiva.

Cercetarile efectuate pe fete adolescente au indicat faptul ca postul creste riscul consumului excesiv de alimente si al bulimiei.

In loc sa urmeze o dieta restrictiva sau de moda, oamenii se pot concentra pe umplerea cu alimente hranitoare.

De asemenea, antrenamentul regulat poate ajuta la prevenirea consumului excesiv, deoarece exercitiile fizice determina corpul sa elibereze endorfine care stimuleaza starea de spirit.
O dispozitie mai buna poate reduce riscul de a manca emotional, care este atunci cand oamenii consuma alimente nesanatoase sau cantitati mari de alimente ca raspuns la stres, tristete sau furie.

Citeste si articolul :   Patru alimente care te ajuta sa scapi de grasimea de pe burta

Oamenii mananca adesea ca raspuns la singuratate, plictiseala, tristete sau alte declansatoare.

Identificarea acestor factori declansatori ii poate ajuta pe oameni sa le evite sau sa le gestioneze, reducand probabilitatea consumului excesiv.

Se recomanda pastrarea unui jurnal alimentar, pentru a permite oamenilor sa urmareasca ceea ce mananca si cum se simt in acel moment.

Odata ce cineva si-a identificat factorii declansatori, poate lua masuri pentru a se adresa acestora. De exemplu, daca plictiseala este cauza, oamenii pot incerca sa se distraga cu o activitate, cum ar fi exercitiile fizice, cititul sau intalnirea cu prietenii.

Exista o legatura puternica intre consumul excesiv si stima de sine scazuta. Daca simtul scazut al valorii de sine este un factor declansator pentru oameni, este posibil sa doreasca sa ia in considerare consultarea unui terapeut.

Stresul este un alt factor declansator obisnuit pentru alimentatia excesiva, cercetarile sugerand ca stresul reduce constientizarea unei persoane cu privire la foame si indiciile de satietate. La randul sau, acest lucru poate duce la supraalimentare.

Citeste si articolul :   7 motive bune pentru a manca pepene verde in mod regulat

Tulburarile de alimentatie sunt descrise ca fiind „ascunse”, deoarece multe cazuri raman nedetectate sau ca cei care au nevoie nu reusesc sa caute sau sa primeasca ingrijire, creand o alta discrepanta, una dintre numarul celor care au nevoie de tratament. si proportia celor care il primesc efectiv sau un deficit de tratament.

O recenzie recenta privind barierele percepute in calea obtinerii ajutorului pentru tulburarile alimentare a concluzionat ca cele mai evidente bariere percepute in calea tratamentului au fost: stigmatul si rusinea asociate cu tulburarile alimentare; negarea sau esecul de a percepe severitatea tulburarii; bariere practice in calea accesului la tratament (de exemplu, costul, transportul si lipsa timpului pentru tratament); motivatie scazuta pentru tratament; atitudini negative fata de cautarea tratamentului; si lipsa de cunostinte despre resursele de tratament.

Oricine doreste informatii sau asistenta suplimentara, mai ales daca suspecteaza ca sufera de tulburari alimentare, ar trebui sa vorbeasca cu un medic.

Publicitate

Publicitate

Autor