Se cere lockdown si se anunta suspendarea medicilor care raspandesc informatii false la TV

Prof. dr. Daniel Coriu, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, anunta suspendarea medicilor care raspandesc informatii false la televizor.

Medicul spune ca singurele masuri care pot salva situatia sunt inchiderea totala a activitatilor, pe modelul lockdown si vaccinarea.

„Suntem intr-o situatie dramatica, un moment foarte-foarte greu pentru existenta noastra. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare. Prin lipsa de incredere in mesajul nostru, al medicilor. Deja tara noastra este un exemplu negativ la nivel international prin comparatie cu tarile unde rata de vaccinare este peste 80%. Avem spitalele pline, nu mai putem face fata cazurilor noi.

Avem un numar foarte mare de decese evitabile. Resursa umana, corpul medical, este sub o presiune uriasa. Suntem obositi, suntem coplesiti. Tratam pacienti in corturi, in containere. Ce avem de facut? In primul rand sa oprim transmiterea infectiei. Probabil, inchiderea completa a activitatilor, pe modelul lockdown-ului care a fost anul trecut si cu respectarea stricta a normelor sanitare. Si bineinteles, vaccinare, vaccinare, vaccinare”, a declarat Daniel Coriu la Antena 3.

„Ca medic si ca presedinte al Colegiului Medicilor din Romania (CMR), analizand si vazand situatia dramatica a pandemiei din Romania, voi sustine din acest moment cu toata taria, sanctionarea oricarui medic prin suspendarea exercitarii profesiei, daca medicul prezinta in spatiul public teorii care nu sunt validate stiintific, iar prin informatiile transmise poate duce in eroare populatia in privinta starii de sanatate si periclita sanatatea publica.

Stiu ca multi dintre dumneavoastra, atat colegi medici cat si cetateni, ati considerat ca astfel de decizii trebuiau luate pana acum si cu siguranta aveti dreptate.

Din pacate prerogativele mele si ale CMR sunt limitate, iar pentru astfel de situatii se parcurg proceduri disciplinare de lunga durata pana a se ajunge la o decizie. Astfel pentru a exista o astfel de cale legala, trebuie sa existe o noua prevedere in legea 95

Apreciez ca in contextul pandemiei cu SAR-CoV-2, situatie exceptionala in care se afla intregul sistem medical, se impune existenta unui mecanism rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de catre medicii care propaga, prin orice mijloace de comunicare, in spatiul public sau in timpul exercitarii profesiei, opinii nefundamentate stiintific, false si care pericliteaza sanatatea publica”, a mai spus medicul.

Citeste si articolul :   Tara care se pregateste sa spuna „Adio!” pandemiei.

„Apreciez si sustin dreptul la libera exprimare si la libera informare, dar pe de alta parte trebuie sa existe dreptul de a avea acces la informatie corecta. Sanatatea si medicina trebuie sa se bazeze, pentru a avea fundament, pe stiinta, pe medicina bazata pe dovezi, pe studii clinice. Da, si in medicina si stiinta se poate gresi, dar atunci lucrurile trebuie recunoscute si vazut ce este de facut.

Am citit si am auzit in spatiul public teorii de genul “Pandemia nu exista”, “Este o banala raceala”, “Prin vaccin ne cipeaza”, “Vaccinul ne omoara”. Care este rezultatul? Ca astazi, Romania este pe locul 2 in lume la numarul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2.

Mor si se imbolnavesc colegi medici, mor pacienti si avem foarte multe cazuri de imbolnaviri in randul populatiei, sistemul medical este la limita din cauza acestei pandemii, iar din pacate multi isi fundamenteaza decizia in privinta sanatatii lor pe informatii care nu au baza stiintifica. Noi ca si reprezentanti ai corpului medical trebuie sa fim un exemplu in privinta conduitei legata de sanatatea publica!

Citeste si articolul :   Situatie disperata! Se cere un lockdown de cel putin doua saptamani.

Prof. Dr. Daniel Coriu, presedinte Colegiul Medicilor din Romania”, se arata si intr-o postare pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din Romania.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.