Situatie disperata! Se cere un lockdown de cel putin doua saptamani.

Situatie disperata! Managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, medicul Florin Rosu, spune ca in Romania se impune intrarea in lockdown timp de cel putin doua saptamani, iar in plus vaccinarea ar trebui sa devina obligatorie pentru anumite categorii profesionale.

“Lucram la capacitate maxima in spital. Externam in fiecare zi pacienti, dar imediat locurile se ocupa. Este momentul sa fie initiat un lockdown de cel putin doua saptamani. De asemenea, ar trebui introdusa obligativitatea vaccinarii unor categorii profesionale, precum cadrele medicale, cadrele didactice sau alti angajati expusi riscului”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, Florin Rosu.

Doctorul Florin Rosu a mentionat ca aceste masuri sunt oportune, el motivand ca exista o disperare in ochii pacientilor, dar si o oboseala fizica si psihica in randul cadrelor medicale.

Totodata, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi recomanda in continuare intensificarea campaniei de vaccinare.

“Nu este tarziu sa ne vaccinam nici acum. Efectele le vom vedea peste o luna, cand datorita cresterii ratei de vaccinare, numarul pacientilor cu forme severe si care necesita internare va intra pe o faza de platou, urmata de o scadere treptata”, a mai spus medicul Florin Rosu.

Citeste si articolul :   Peste 3 milioane de romani risca sa aiba de la 1 iulie facturi mai mari la gaze

In ultimele zile, ambulantele cu bolnavi COVID au stat la rand in curtea Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, asteptand eliberarea unui pat pentru pacienti.

Autor