8 alimente care iti stimuleaza sistemul imunitar

Cei care adopta o dieta inteligenta o sustin cu entuziasm. Pentru a va concentra asupra sanatatii si bunastarii zilnice, este esential sa favorizati felurile de mancare foarte nutritive pentru a promova functionarea unei parti vitale a corpului: sistemul imunitar. Pentru a-l stimula, este esential sa oferim nutrienti, dar si compusilor activi care imbunatatesc performanta apararii noastre naturale. Iata 8 alimente care te ajuta sa faci asta.

1- lamaie

Reputatia de curatare a lamaii cu siguranta este unica . Si, dintr-un motiv intemeiat, citricele lupta impotriva  toxinelor datorita vitaminei sale C.

2- piper rosu

Aceasta mancare picanta ar trebui consumata mai des. Motivul ? Este o sursa excelenta de vitamina A si C, iar continutul sau ridicat de beta-caroten sau provitamina A imbunatateste performanta apararii noastre naturale, o activitate esentiala in lupta impotriva agentilor patogeni si a virusilor.

3- Citrice

La fel ca lamaia, citricele sunt si remedii excelente pentru activarea sistemului imunitar. Este dovedit stiintific: aceasta categorie de alimente imbunatateste aceasta functie si contribuie in special la rezistenta eficienta impotriva bolilor . Un argument convingator pentru a avea intotdeauna aceste fructe in cos!

4- Curcuma

Condiment sacru in est,curcuma  este unul dintre alimentele esentiale pentru a promova o imunitate mai buna. Loin curcuma, denumirea sa latina, poate spori raspunsurile anticorpilor. De asemenea, actioneaza ca un agent imunomodulator puternic, dar inhiba si reactiile inflamatorii.

5- spanac

Aceste plante cu frunze trebuie  consumate mai des. Si aceasta este o proprietate foarte cautata pe care o recunoastem, deoarece sunt bogate in beta-caroten si vitamina C, ideale pentru stimularea sistemului imunitar. Potrivit acestui studiu, sunt recomandate pentru a combate prezenta virusilor si a agentilor patogeni. Deci, nu mai exista niciun motiv sa ezitati sa il adaugati la felurile dvs. de mancare echilibrate!

Citeste si articolul :   Iata cele 5 alimente pe care le consumi la momentul nepotrivit! Iti dauneaza sanatatii!

6- Broccoli

La fel ca spanacul, aceste legume verzi in forma de copac nu sunt foarte populare in randul copiilor, dar sunt o sursa de neoprit de antioxidanti, ideale pentru combaterea aparitiei bolilor si a imbatranirii premature a celulelor. Si aceste alimente sunt, de asemenea, pline de vitamina A, C si E.  Polifenolii prezenti in broccoli lupta impotriva reactiilor inflamatorii.

7- Ghimbir

Este un remediu natural ideal pentru stimularea sistemului imunitar, deoarece este bogat in gingerol, un antioxidant care activeaza raspunsurile imune.

8- Migdale

Daca semintele oleaginoase sunt recomandate in special pentru valoarea nutritiva ridicata, migdalele sunt recomandate si pentru actiunea lor asupra imunitatii dumneavoastra.  Are activitate imunomodulatoare, dar si antiinflamatoare si antivirale datorita mecanismului sau inhibitor pe citokine, responsabil de aceasta reactie potential patogena. Deci, de ce sa ezitati sa faceti din acesta un ritual sanatos de dimineata?

Autor