Veste buna din Italia. Premierul Draghi a facut anuntul

Vesti bune din Italia. Potrivit informatiilor, Italia intra in relaxare dupa o perioada foarte grea: datele saptamanale de monitorizare a pandemiei arata coborarea curbei unde se vede gradul de infectare. Se pare ca nici redeschiderea scolilor nu a dus la cresterea ratei infectarilor. Relaxarea masurilor si reducerea carantinei in cazul infectiilor cu Covid in scoli vor fi anuntate saptamana viitoare, potrivit Corriere.

Incepand de sambata, potrivit ordonantei semnate de ministrul Sanatatii, Sicilia, ca si restul tarii, se afla in „zona alba”.

„Datorita vaccinurilor, pandemia este sub control, sfarsitul perioadei negre este la vedere. Cooperarea dintre ministri si companii a aratat ca astfel se pot salva vieti ”, a transmis premierul Mario Draghi, la summitul international de afaceri B20.

Publicitate

„Acum trebuie sa ne confruntam cu protectionismul statelor care incearca sa pastreze medicamentele esentiale. Este, de asemene, esential sa asiguram instrumentele de combatere a acestei pandemii si prevenirea celor viitoare”, a mai spus premierul Italiei.

Si presedintele Republicii, Sergio Mattarella a vorbit despre vaccinuri si „distributia corecta” a acestora.

„Lasam in urma cea mai intunecata perioada. Mai raman multe de facut. Nimeni nu poate spune ca sunt in afara situatiei de urgenta pana cand nu suntem cu totii in afara acesteia, acest lucru este valabil mai ales pentru Africa si Europa, care constituie o singura regiune unita, mai degraba decat separata de Mediterana “, a spus Sergio Matarella.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.