Medic roman, adevarul despre situatia din spitale: “Nu am avut niciodata aceasta medie de varsta”

Managerul Institutului „Marius Nasta” , Beatrice Mahler, a declarat ca situatia din spitale este critica si nu sunt semne ca se va imbunatati in urmatoarele doua saptamani.

Medicul a mai spus ca varsta pacientilor care au nevoie de Terapie Intensiva a inceput sa scada, in contextul in care la ATI nu mai este nici un pat liber.

„Pacienti tineri, avem o medie de varsta in Terapie Intensiva la Marius Nasta de 56 de ani. Extrem de mica pentru pacientul COVID. Cred ca nu am avut niciodata la «Marius Nasta» aceasta medie de varsta asa scazuta”, a spus Beatrice Mahler.

Managerul Institutului „Marius Nasta” sustine ca sunt pacienti care, desi au simptome de COVID-19, refuza sa vina la spital in primele zile, iar in final ajung sa fie internati cu forme severe ale bolii. “Nu mi-as dori sa ajungem in zona in care a fost Italia, dar riscurile sunt mari. Traim o drama in spitale”.

Publicitate

Beatrice Mahler a precizat ca riscurile sunt mari, mai ales pentru anumite zone.

“Pot sa spun ca avem pacienti care au nevoie de ATI si nu au un pat in ATI. Numarul de decese este in crestere. E extrem de frustrant, cu tot tratamentul, cu toata ventilatia, sa vezi pacienti tineri pe care ii pierzi pentru ca forma de evolutie e extrem de surprinzatoare si de rapida. Nu mi-as dori sa ajungem in situatia in care a fost Italia, dar riscurile sunt mari, mai ales pentru anumite zone. Traim o drama in spitale si traim drama alaturi de oameni care vin si de familiile lor”, a declarat, la Digi24, Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitala.

“Este o situatie critica, extrem de tensionata. Numar mare de pacienti care vin, numar de locuri limitate, dificultati de a asigura asistenta, pentru ca personalul e acelasi, chiar daca avem un numar mai mare de cazuri. E o situatie dificila si din pacate urmatoarele doua saptamani nu se anunta a fi mai bune”, a mai spus Beatrice Mahler.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.