Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, demonteaza teoria conspiratiei. Ce spune despre banii dati pentru falsii decedati de COVID

De cand a inceput pandemia de coronavirus, retelele de socializare sunt pline de teorii ale conspiratiilor. Cum romanii se pricep la tot si la toate, iata ca se pricep mai nou si la teorii privind noul virus. In loc sa respecte recomandarile medicilor si ale autoritatilor, se joaca cu teoriile pe Facebook. Una dintre teorii, care are si foarte multi adepti, se refera la faptul ca spitalele dau bani la familiile decedatilor pentru a trece in certificatul de deces, drept cauza a mortii, COVID-19. In acest mod numarul celor decedati din cauza noului virus din China sa creasca artificial.

Pentru a demonta aceste teorii false, Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta exclude orice fel de negociere intre familie si spital si spune ca orice diagnostic pus este asumat de medic, iar un fals poate duce la pierderea dreptului de a profesa.

Aproape jumatate dintre romani cred ca autoritatile exagereazat gravitatea pandemiei de coronavirus.

Citeste si articolul :   Alerta METEO: Furtunile si grindina lovesc Romania. Harta zonelor vizate

Aceasta informatie vine dintr-o cercetare sociologica facuta de IRES. Nici nu ne mai mira de ce atatia oameni cred ca virusul nu e asa periculos cum se crede, sau chiar ca nici nu exista. Si totul se intampla  pentru ca pe retelele de socializare sunt pline de teorii ale conspiratiilor. Si cum romanul nu crede pana nu i se intampla si lui, iata ca aceste teorii s-au raspandit uluitor de repede. Intr-una dintre aceste teorii, spitalele dau bani familiilor pacientilor decedati ca sa accepte ca in certificatul de deces sa fie trecuta drept cauza a mortii covid si astfel sa umfle artificial numarul victimelor.

Publicitate

Publicitate

Aceasta afirmatie este catalogata drept absurda de catre managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, din capitala. Medicul Beatrice Mahler spune la RFI ca este exclus ca medicii sa negocieze cu familia cauza decesului, riscand astfel sa-si piarda dreptul de a profesa.

“Spitalele nu pot sa plateasca bani! Ceea ce se afirma este absolut anormal, ilegal, inacceptabil. Atunci cand declaram un caz de natura infectioasa, indiferent daca este covid, daca este tuberculoza, daca este alta boala cu risc pentru sanatatea populatiei, cu risc de transmitere aerogena pentru populatie, aceste afectiuni se raporteaza intr-un anumit mod.

Citeste si articolul :   Doliu in cinematografia internationala. Nick Cordero, steaua de pe Broadway, decedeaza la 41 de ani din cauza complicatiilor coronavirusului

Aceasta este legea in Romania de foarte multi ani, nu a fost schimbata pentru covid. Doar ca acum suntem mai mult in contact cu ea. Am aflat mai multe informatii pentru ca a fost o cantitate mare de informatii. Si pacientii care mor de tuberculoza sunt declarati exact la fel, sunt tratati la fel, nu se deschide cosciugul unui pacient care a decedat de tuberculoza. Nici intr-un caz nu se poate discuta de negociere intre familie si spital. Acest lucru este exclus”, spune medicul intr-un interviu pentru sursa citata.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.