Dacian Ciolos, prima declaratie dupa demiterea Guvernului Citu: “O tara intreaga a stat blocata”

Dacian Ciolos a reactionat dupa demiterea Guvernului Citu 

„Drum bun, domnule Citu! O tara intreaga a stat blocata in demisia dumneavoastra si iata ca, astazi, demiterea a avut loc. E important ca din acest moment criza politica provocata de premierul Citu sa se incheie cat mai repede. Pe cetateni ii intereseaza ca cineva sa se gandeasca la ei si nu la putere, de dragul puterii.

Oamenii se lupta azi cu scumpiri, pandemie, un sistem sanitar ajuns la limita, nesiguranta cu privire la ramanerea scolilor deschise. Toata lumea stie ca avem o problema sistemica, ca increderea in stat a ajuns la cote minime, iar situatia este absolut dramatica. Regretabil, aceasta criza a fost provocata si escaladata de domnul Citu, care, pentru a castiga puterea in partid, a sacrificat o coalitie functionala.

Nu ma mira minciunile cinice ale fostului premier la adresa USR PLUS. Un premier care avea toata puterea si sustinerea de care avea nevoie pentru reforme a preferat un razboi politic, pentru ca nu a reusit sa inteleaga si sa respecte programul de guvernare si partenerul de care avea nevoie. Desi a scazut dramatic la nivelul incredere si sustinere publica, fostul premier a dovedit inca o data ca nu a inteles ca vorbind in modul in care a facut-o – si o face in continuare – isi prabuseste complet si partidul pe care il conduce.

L-am auzit pe domnul Citu ca USR PLUS nu a realizat niciuna dintre reformele promise. Exact de asta am ajuns in situatia de a initia o motiune impotriva sa: pentru ca s-a opus la reformele pe care le-am promis si a rupt astfel protocolul de coalitie si programul de guvernare agreat. L-am auzit pe domnul Citu spunand ca am tradat Coalitia. Noi nu am tradat Coalitia, pentru ca nu avem datorii fata de coalitie, ci fata de programul la care ne-am angajat in fata celor care ne-au votat. Nu avem loialitate fata de persoane, ci fata de principii.

Citeste si articolul :   Curs valutar BNR, luni, 16 noiembrie 2020. Ce se intampla cu principalele valute la inceput de saptamana

Intre noi, diferenta este uriasa si l-as indemna la mai multa cumpatare. Pana una alta, asteptam o reactie echilibrata de la PNL, vrem sa intelegem ce isi doresc in continuare si vom vedea in functie de negocierile de la Cotroceni in ce directie o vom lua.

Ne abtinem de la mai multe comentarii si propuneri pana cand nu avem o propunere realista de coalitie guvernamentala. Suntem pregatiti sa reluam discutiile in conditii civilizate si rezonabile, care exclud orice balet politic de genul celui practicat de Florin Citu in ultimele luni..”, a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Autor