Ludovic Orban, prima declaratie dupa demiterea Guvernului Citu: “A ramas repetent”

Ludovic Orban, fostul premier al Romaniei a facut prima declaratie dupa ce motiunea de cenzura impotriva Guvernului Citu a strans voturile necesare pentru a trece.

„A pierdut guvernarea datorita unor decizii iresponsabile care au dus la ruperea coalitiei de guvernare si la aparitia acestei majoritati impotriva guvernului condus de un premier liberal. Toate aceste decizii au fost luate de premierul Florin Citu, cel care astazi a ramas repetent la examenul parlamentar motiunea de cenzura. Romania se afla in plina criza pandemica. Romania trebuie sa faca fata unor provocari extrem de serioase, Romania are nevoie de un Guvern stabil, care sa se bazeze pe o majoritate parlamentara si care sa aiba capacitatea sa ofere solutii pentru problemele romanilor.

Odata incheiata aceasta aventura a unor oameni care nu inteleg nimic din politica si din ceea ce inseamna servirea interesului public este necesara declansarea negocierilor pentru formarea unei majoritati parlamentare stabile. (…) Solutia pe care am sustinut-o inca de cand s-a declansat criza politica este simpla. (…) Solutia este refacerea coalitiei de guvernare. Avem un acord de coalitie, avem un acord de guvernare pe care deja l-am negociat.”

Autor