Calendar ortodox 2 octombrie 2021. In aceasta zi este sarbatorit Sfantul Ciprian

Calendar ortodox 2 octombrie 2021. Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Ciprian in fiecare an pe 2 octombrie.

Cine a fost Sfantul Ciprian

Sfantul Ciprian a trait in timpul imparatului Diocletian (284-305) si a fost vrajitor, filosof si slujitor al zeului pagan Apolo din Antiohia Siriei. Despre Ciprian, cartile bisericesti spun ca ar fi fost un vrajitor vestit. Ghicea in carti, in stele si ii adora pe zeita Artemis si pe Apolo. Potrivit crestin-ortodox.ro, un tanar pagan, Aglaid, s-a indragostit de Iustina si dorind sa o ia de sotie, cere ajutorul vrajitorului Ciprian pentru ca a fost respins de aceasta. Ciprian a trimis succesiv la Iustina diavoli care sa o faca sa se indragosteasca de Aglaid. Dar vrajile lui Ciprian au ramas fara efect, caci ea le alunga cu rugaciune, post si semnul sfintei cruci. In urma acestor zadarnice eforturi, Ciprian a cunoscut inselarea in care se afla si s-a botezat. El a fost hirotonit preot, iar mai tarziu episcop in Cartagina. Sfantul Ciprian a murit ca martir pe 2 octombrie 304 impreuna cu Sfanta Iustina.

In zilele noastre, Sfantul Ciprian face minuni: dezlaga farmece si blesteme, vindeca boli carora medicii nu le dau de cap, incheaga casniciile, ajuta femeile sterpe sa faca copii. Cine se roaga la sfintele moaste primeste ajutor. Si pentru ca rugile sa fie implinite, trebuie sa se tina post aspru, macar trei zile, inainte de a merge la racla sfanta, miercurea si vinerea.

Citeste si articolul :   A inceput Postul Pastelui. Cel mai lung si mai greu post din an. 7 lucruri pe care nu trebuie sa le faci in Postul Mare

Traditii si obiceiuri

Prin traditie, pentru indepartarea farmecelor se stropesc casa si hainele cu aghiazma sfintita in sfantul lacas timp de trei miercuri.

Publicitate

Rugaciunile facute la racla Sfantului Ciprian, mai multe zile la rand, vindeca bolile grave si teama de vraji si descantece. Pentru ca atunci cand nu te temi de ceva, acel Ceva nu-ti poate tulbura gandurile, vointa si credinta.

Cine gaseste obiecte ciudate in pragul casei trebuie sa le arda, apoi sa aprinda tamaie intr-un vas si sa binecuvanteze toata casa cu mirosul acestui leac vindecator, dar baia nu se tamaiaza.

Rugaciunea Sfantului Mucenic Ciprian, pentru izbavirea de vraji, blesteme si de toata lucrarea diavoleasca

Stapane Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule si Chivernisitorule a toate, Sfant si slavit esti; Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, slava Tie! Tu, Cel ce locuiesti in lumina cea nepatrunsa si neapropiata, pentru rugaciunea mea, a smeritului si nevrednicului robului Tau, departeaza demonii si stinge viclenia lor de la robii Tai; revarsa ploaie la buna vreme peste tot pamantul si fa-l sa-si dea roadele lui; copacii si viile sa-si dea deplin rodul lor; femeile sa fie dezlegate si eliberate de nerodirea pantecelui; acestea si toata lumea mai intai fiind dezlegate, dezleaga si toata zidirea de toate legaturile diavolesti.

Si dezleaga pe robul Tau (numele), impreuna cu toate ale casei lui, de toate legaturile satanei, ale magiei, ale farmecelor si ale puterilor potrivnice. Impiedica Tu, Doamne Dumnezeul parintilor nostri, toata lucrarea satanei, Tu, Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vraji si de toate lucrarile satanicesti si de toate legaturile lui, si distruge toata lucrarea vicleana prin pomenirea Prea Sfantului Tau nume, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh!

Citeste si articolul :   Trucul genial de a face plantele sa creasca mai repede

Asa, Doamne, Stapane a toate, auzi-ma pe mine nevrednicul slujitorul Tau si dezleaga pe robul Tau (numele) de toate legaturile satanei si daca este legat in Cer, sau pe pamant, sau cu piele de animale necuvantatoare, sau cu fier, sau cu piatra, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sange de om, sau cu al pasarilor sau cu al pestilor, sau prin necuratie, sau in alt chip s-au abatut asupra lui, sau daca din alta parte au venit, din mare, din fantani, din morminte, sau din orice alt loc, sau daca au venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasare, sau prin serpi (vii sau morti), sau prin pamantul mortilor, sau daca au venit prin strapungere de ace, dezleaga-le pentru totdeauna, in ceasul acesta, Doamne, cu puterea Ta cea mare!

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunosti si stii toate, dezleaga, sfarama si distruge acum lucrarile magiei, iar pe robul Tau (numele) pazeste-l, cu toti ai casei lui, de toate uneltirile diavolesti.

Citeste si articolul :   Lustruirea mobilierului pana la stralucire folosind remedii casnice ingenioase

Zdrobeste cu insemnarea cinstitei si de viata facatoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustieste, distruge si departeaza pentru totdeauna toate lucrarile magiei, vrajitoriei si fermecatoriei de la robul Tau (numele).

Asa, Doamne, auzi-ma pe mine pacatosul slujitorul Tau si pe robul Tau, cu toti ai casei lui, si dezleaga-i de demonul de amiaza, de toata boala si de tot blestemul, de toata mania, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lacomia, neputinta, prostia, neintelepciunea, mandria, cruzimea, nedreptatea, trufia, si de toate ratacirile si greselile, stiute si nestiute, pentru Sfant numele Tau, ca binecuvantat esti in veci.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie! Amin.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.