10 remedii naturale pentru prevenirea calculilor renali

Pietrele la rinichi sunt formate din diverse substante chimice, cum ar fi calciu, acid oxalic, acid fosforic si acid uric. Acestea pot fi cauzate de prea multa vitamina D, un dezechilibru de minerale, deshidratare, guta sau o dieta foarte slaba.

1- Apa

Baza oricarei diete echilibrate este, in primul rand, obtinerea de apa suficienta. Cand bei 8-10 pahare de apa pe zi, vei constata ca urina ta devine mai clara. Prefera apele minerale. Ele ajuta la eliminarea nivelurilor de calciu si acid uric, facand urina mai putin alcalina. Apa potabila ajuta la prevenirea formarii pietrelor si, daca exista deja, le impiedica sa creasca in dimensiuni.

2- Suc de lamaie

Sucul de lamaie este bogat in acid citric, care ajuta la descompunerea calculilor renali pe baza de calciu. Bea in fiecare zi, 3 pahare de apa minerala la care ai adaugat suc de lamaie.

3- Frunze de urzica

2 sau 3 cani de ceai din frunze de urzica sunt benefice pentru o buna sanatate a rinichilor. Acest ceai imbunatateste fluxul de urina si impiedica transformarea cristalelor in pietre.

4- Radacina de papadie

Radacina organica de papadie este un excelent intaritor  pentru rinichi. Puteti consuma 500 mg din aceasta radacina, de doua ori pe zi.

5- Suc de lamaie, ulei de masline si otet de mere:

Combinatia de suc de lamaie, ulei de masline si otet de mere este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru pietrele la rinichi si durerea pe care o provoaca.

6- Fasole verde

Fasolea verde este un tratament excelent pentru pietrele la rinichi si tot felul de infectii ale tractului urinar. Adaugati-le la mese, la supe si salate.

7- Busuioc

Busuiocul este bun pentru sanatatea generala a rinichilor. O puteti lua amestecand cantitati egale de suc de busuioc si miere, consumand ceai de busuioc sau pur si simplu mestecand 5-6 frunze de busuioc pe zi.

8- Telina

Este foarte recomandat ca persoanele care sufera de pietre la rinichi sa bea zilnic un pahar de suc de telina. Are proprietati antiseptice care ajuta la ameliorarea durerii si la eliminarea toxinelor responsabile de formarea pietrei. Telina are si proprietati diuretice favorabile eliminarii  tuturor tipurilor de cristale si pietre.

Citeste si articolul :   Apa calda cu miere: Iata ce se intampla cu corpul tau daca incepi sa bei acest amestec

9- Rodia

Rodia ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi . Incercati sa-l adaugati la salate. Ofera un gust gustos. Alternativ, puteti bea sucul proaspat stors de rodie. Este delicios si plin de antioxidanti.

10- Pepene verde

Acest fruct este deosebit de bun pentru tratarea calculilor renali pe baza de calciu, carbonati si fosfat de magneziu. Pepenele verde contine potasiu, care este excelent pentru controlul cantitatii de acid din urina.

Publicitate

Publicitate

Autor