6 obiceiuri care ne DISTRUG rinichii

Daca rinichii nostri sunt suprasolicitati, nu numai ca le poate afecta functia, ci si creste semnificativ riscul de infarct sau accident vascular cerebral. Din pacate, unele obiceiuri , inclusiv obiceiurile alimentare la care suntem expusi multi dintre noi, ne distrug subtil rinichii si ar putea intr-o zi sa ne compromita serios sanatatea. Verificati daca exista obiceiuri in arsenalul dvs. care distrug sanatatea rinichilor.

Manancam carne procesata

Carne procesata: carnatii, sunca nu sunt doar un cancerigen recunoscut, ci si un produs foarte periculos pentru rinichi. De obicei, carnea procesata este suprasaturata cu sare, iar rinichii trebuie sa lucreze din greu pentru a manipula sodiul si pentru a produce mai mult calciu. Iar calciul, la randul sau, poate contribui la formarea calculilor renali.

Nu aveti control asupra tensiunii arteriale

Tensiunea arteriala ridicata reprezinta o amenintare serioasa pentru aproape toate organele umane, iar rinichii nu fac exceptie. Hipertensiunea poate provoca leziuni severe vaselor de sange care hranesc rinichii, precum si organele in sine. De aceea, este important sa controlati nivelul tensiunii arteriale si sa va asigurati ca consultati un medic daca „limita inferioara” a nivelului depaseste 130 timp de doua sau mai multe saptamani.

Fumezi

Un studiu din 2012 a constatat ca renuntarea la fumat timp de 16 ani sau mai mult a redus riscul de cancer renal (cea mai frecventa forma de cancer renal la adulti) cu 40%. In plus, fumatul poate deteriora vasele de sange si poate creste riscul de hipertensiune arteriala.

Nu bei suficienta apa

Cei mai multi dintre noi nu au nevoie de doi litri de apa pe zi, cel mai adesea este suficient un litru si jumatate, dar mai putin lichid poate deveni deja cu adevarat periculos. Daca nu bem suficiente lichide, corpul nostru nu are suficienta apa pentru a controla nivelurile de sodiu si, de asemenea, pentru a mentine nivelul normal al tensiunii arteriale. Asadar, nu-ti potoleste setea si nu bea cel putin un litru de apa pe zi.

 Analgezice in exces.

Multe medicamente antiinflamatoare,  scad fluxul sanguin catre rinichi. Prin urmare, administrarea acestor medicamente trebuie prescrisa numai de un medic si, daca aveti leziuni la rinichi, opriti complet administrarea acestui tip de medicamente.

Sunteti tratat cu remedii „populare”.

Auto-medicatia cu plante medicinale poate fi la fel de periculoasa ca un tratament necontrolat. Multe „ierburi” contin substante care pot afecta grav starea si functionalitatea corpului nostru, inclusiv rinichii. Prin urmare, daca preferati sa fiti tratati cu plante, ar trebui sa consultati cu siguranta un medic sau cel putin un farmacist.

Autor