9 beneficii pentru sanatate ale frunzelor de maslin

1- Constructie osoasa

Un studiu spaniol din 2011 a constatat ca oleuropeinul stimuleaza productia si constructia celulelor osoase (osteoblaste), previne pierderea densitatii osoase si combate osteoporoza.

2- Proprietati antivirale si antibacteriene

Oleuropeinul, precum si alti compusi din frunza de maslin au o caracteristica unica, care face frunzele deosebit de eficiente in combaterea diferitelor microorganisme, cum ar fi bacteriile si virusurile. Aceste substante modifica capacitatea virusilor de a crea aminoacizi, impiedicand astfel capacitatea lor de a se reproduce si, prin urmare, de a se multiplica. Acesti compusi actioneaza numai impotriva microorganismelor. De fapt, ei fac ceea ce antibioticele nu reusesc sa faca.

3- Efect antioxidant

Frunzele de maslin contin fenoli, care sunt antioxidanti capabili sa neutralizeze actiunea radicalilor liberi. Acestea sunt de fapt substante active care deterioreaza procesul de creare a ADN-ului. Replicarea ADN-ului deteriorat face ca celulele sa imbatraneasca mai repede.

4-Proprietati antiinflamatorii

Frunzele de maslin pot vindeca diferite infectii in organism. Activitatea antimicrobiana a oleuropeina este cea care reduce si imbunatateste inflamatia.

5-Scade tensiunea arteriala

Oleuropeina este capabila sa relaxeze vasele de sange, sa scada tensiunea arteriala si chiar sa previna formarea cheagurilor de sange. Frunzele de maslin ajuta, de asemenea, la restabilirea batailor neregulate ale inimii, la imbunatatirea fluxului sanguin catre arterele coronare si la imbunatatirea nivelului de zahar din sange.

6-Lupta impotriva colesterolului

Frunza de maslin este capabila sa lupte impotriva formarii colesterolului rau (LDL) prin prevenirea oxidarii acestuia.

7-Intareste sistemul imunitar

Frunzele de maslin au fost utilizate in mod traditional pentru a imbunatati functionarea sistemului imunitar si pentru a intari eforturile organismului de a lupta impotriva invadatorilor. Un extract lichid de frunze de masline proaspete are o capacitate antioxidanta aproape dubla decat cea a extractului de ceai verde si de patru ori mai mare decat vitamina C.

8- Impotriva bolilor virale

Frunzele de maslin previn si trateaza in mod eficient bolile virale care adesea nu pot fi vindecate cu medicina conventionala. Unele dintre aceste boli virale sunt raceala obisnuita, gripa si herpesul.

Citeste si articolul :   3 semne care arata o lipsa de proteine ​​in dieta

9- Trateaza alte boli

Frunza de maslin este un remediu eficient pentru o varietate de afectiuni, in special bacterii, virusi si infectii fungice, cum ar fi Candida. Frunzele actioneaza si impotriva malariei, poliomielitei, psoriazisului, alergiilor, racelilor, tuberculozei, oboselii cronice, a diferitelor infectii (ale plamanilor, ficatului, dintilor, urechilor etc.) si multe altele.

Iata cum sa preparati ceai din frunze de masline:

Mai intai asigurati-va ca frunzele sunt de buna calitate si ca nu au fost pulverizate cu pesticide.

Uscati frunzele in cuptor la 1 65 de grade C. Apoi, zdrobiti-le cu mana, apoi indepartati tulpinile.

Se infuzeaza o lingurita de frunze de masline uscate intr-o cana cu apa fierbinte timp de 10 pana la 15 minute, apoi se strecoara.

Puteti bea trei cani pe zi.

Daca ceaiul este prea amar pentru tine, indulceste-l cu miere.

Bea acest ceai cu alimente pentru a preveni iritarea stomacului.

Autor