Tanarul nevaccinat a decedat dupa ce a cerut sa fie externat pe proprie raspundere

Tanarul de 34 de ani din Timisoara, nevaccinat, care spunea ca nu exista COVID, dar a ajuns in stare grava la ATI, a decedat.

Baiatul a ajuns in urma cu cateva saptamani in stare foarte grava la Spitalul Victor Babes din Timisoara, iar medicii au reusit sa-l salveze cu eforturi uriase.

Dupa ce a stat zile in sir in Terapie Intensiva a inceput sa se simta mai bine si a cerut pe semnatura sa plece acasa.

Medicii au incercat sa-l convinga sa mai ramana in spital, dar tanarul a refuzat categoric.

Publicitate

Medicii i-au cerut ca macar sa nu plece din Timisoara pentru ca, in cazul in care starea de sanatate i se agraveaza din nou, sa poata ajunge la ei cat mai repede, dar barbatul a plecat intr-o localitate aflata la 60 de kilometri de oras.

Acolo i s-a facut rau si la scurt timp a murit.

”Ignorand in totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI si ale colegilor de pe sectia de Boli Infectioase, a parasit, ieri dupa amiaza – spre seara, incinta unitatii noastre, spunandu-ne ca va sta in Timisoara, pentru a fi aproape de spital.

Citeste si articolul :   Micutul din Suceava, dus la spital dupa ce s-a inecat in timpul botezului, a decedat

Cred ca rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanta, iar pe drum, din cauza riscului la transort, probabil a facut o embolie pulmonara, iar medicii de pe ambulanta care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Domnul nu era intr-o stare buna pentru a pleca din spital. Pe aceasta cale atragem atentia si rugam inclusiv coronascepticii sa aiba incredere in cadrele medicale.

Noi nu ne putem opune dorintelor pacientilor, dar e important sa aiba incredere in medici. De exemplu am avut ieri un pacient cu 51 % saturatie de oxigen care a refuzat oxigenul in dubla sursa, punandu-si in pericol starea de sanatate„, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, pentru opiniatimisoarei.ro.

Marturia tanarului, de pe patul de spital, cu o saptamana inainte de a muri

Cu o saptamana inainte de a muri, tanarul iesit din terapie intensiva dupa trei saptmani, facea apel la oameni sa se vaccineze. „Fiecare decide pentru viata lui, dar am vazut acum, pe propria piele, ca e mai bine sa te vaccinezi, decat sa nu o faci si sa ai o forma atat de grava. E mai bine sa te vaccinezi decat sa iti pui viata in pericol”, a marturisit tanarul pacient aflat inca pe patul din Sectia de Terapie Intensiva.

Citeste si articolul :   Veste proasta! Este cel mai mare numar de decese inregistrat de la debutul pandemiei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.