Monica Pop, sare la gatul lui Virgil Musta, medicul timsorean din prima linie: “Asta este o incitare a pacientilor care au Covid …

Monica Pop il acuza pe medicul Virgil Musta ca a vrea sa le transmita pacientilor cu coronavirus sa nu mai vina la spital.

Medicul Virgil Musta, seful sectiei de boli infectioase de la Spitalul “Victor Babes” din Timisoara, a transmis ca la spitalul unde lucreaza nu mai sunt locuri deloc pentru pacientii cu coronavirus.

“La noi pandemia e in crestere, e un numar tot mai mare de cazuri. In spitalul nostru, “Victor Babes”, nu mai avem locuri. Daca initial, spitalul a facut fata fara probleme cazurilor noi de infectie, acum suntem coplesiti de numarul de cazuri. Dintre acestea, jumatate sunt forme medii spre severe. Va pot spune doar ca avem un numar de cazuri mare si avem forme grave, critice, la Terapie Intensiva e plina de cazuri cu evolutie severa”, a declarat Virgil Musta.

Monica Pop a reactionat dur la spusele medicului timisorean care a salvat o multime de oameni in spitalul un de lucreaza.

Publicitate

Publicitate

„Ati spus cu o voce foarte stinsa ca nu mai sunt locuri. Asta este o incitare a pacientilor care au Covid ca sa nu mai vina la spital? Daca nu sunt locuri, unde sa vina?”, a spus Monica Pop.

Citeste si articolul :   Romania traieste drama Italiei: "Pacientii cu sanse minime nu pot fi decuplati. E primul venit, primul servit"

Virgil Musta a spus ca s-a primit o unitate mobila de terapie intensiva cu 12 paturi, asa ca a fost crescuta capacitatea.

„Acum un minut ati spus ca nu mai sunt locuri. Asiptomaticii sau usor simptomaticii nu sunt de terapie intensiva. Cand spuneti ca nu mai sunt locuri, inseamna ca pacientii nu mai vin pentru ca nu mai au locuri. Eu asa inteleg. Mi se pare foarte normal. In Timisoara nu mai poate sa mearga niciun om la spital”, a continuat sa-l atace Monica Pop.

“Cum spuneam, la Spitalul Victor Babes nu mai sunt locuri. Aceste cazuri de coronavirus sunt preluate acum de Spitalul de Dermatologie si Spitalul Municipal din Lugoj. Reprezinta un plan de rezerva in care pacientii noi internati sunt preluati de alte spitale, sunt evaluati de acestia. In momentul in care nu vor mai fi locuri nici aici, va intra in functiune si Spitalul Militar”, a precizat cu calm Virgil Musta.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.