Papa Francisc s-a vaccinat la Vatican impotriva Covid-19

Papa Francisc, in varsta de 84 de ani,  s-a vaccinat impotriva Covid,  in prima zi in care a inceput administrarea serului Pfizer-Biontech in Vatican. Sfantul parinte a primit prima dintre cele doua doze programate. Stirea, difuzata in mass-media argentiniana, a fost confirmata de surse vaticane pentru ilfattoquotidiano.it care au precizat ca Papa a primit vaccinul

Papa a spus ca „atunci cand eram copil imi amintesc ca a existat criza poliomielitei si ca multi copii au fost paralizati din aceasta cauza si a existat disperarea de a primi vaccinul. Cand a aparut vaccinul, ti l-au dat cu zahar si erau atat de multe mame disperate. Apoi am crescut in umbra vaccinurilor, pentru rujeola , pentru una, pentru alta, vaccinuri pe care ni le-au dat in copilarie ”.

Publicitate

„Cred ca din punct de vedere etic toata lumea trebuie sa se vaccineze, este o optiune etica , de ce sa-ti risti sanatatea, viata, dar sa risti si viata altora”.

Potrivit Vaticanului, cantitaea de vaccinuri este suficienta pentru a acoperi nevoile cetatenilor si angajatilor din intregul stat. A fost achizitionat un „frigider cu temperatura ultra scazuta” pentru a stoca dozele de vaccin . Sfantul Scaun a explicat, de asemenea, ca „prioritatea va fi acordata personalului din sanatate si securitate publica , varstnicilor si personalului care intra cel mai frecvent in contact cu publicul. Dozele vor fi administrate in atriul Salii Paul VI, de catre personal medical si de asistenta medicala calificat de la directia de sanatate si igiena a Guvernoratului statului Vatican, intotdeauna in conformitate cu recomandarile de sanatate pentru pandemie ”.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.