4 semne ca sunteti deshidratat

Corpul uman are nevoie de doua lucruri esentiale, mai intai oxigen, apoi apa. In acest articol, va vom spune de ce trebuie hidratat si rehidratat corpul .

Pentru hidratarea corecta a corpului, ar trebui sa beti regulat, aproximativ un pahar de apa la fiecare 15 pana la 30 de minute. Rehidratarea este un proces continuu si trebuie sa acordati corpului dumneavoastra timp pentru a accepta si utiliza fluidul pe care l-ati absorbit.

Respiratia, metabolismul, transportul nutrientilor catre celulele dvs., eliminarea deseurilor, mentinerea tensiunii arteriale satisfacatoare si controlul temperaturii corpului sunt toate functiile corpului care necesita prezenta apei.

Daca descoperiti ca:

Publicitate

-Nu ai mai baut apa de ceva vreme;

-gura ta este uscata;

-miscarile tale sunt lente;

-experimentati o scadere brusca a concentrarii si oboselii;

Este timpul sa va rehidratati, deoarece corpul dumneavoastra prezinta primele semne de deshidratare usoara pe care trebuie sa le remediati inainte de a va simti  ca va este foarte sete.

Dorinta de a bea (sete) este mai mica decat dorinta de a manca (foamea).

Citeste si articolul :   Obiceiuri care ne distrug rinichii

Cand corpul este supraincalzit, cele 2 milioane de glande sudoripare incep sa secrete sudoare, care este 99% apa. La suprafata, transpiratia raceste corpul.

Capacitatea de a transpira difera de la persoana la persoana. Deci, in circumstante date, unii vor pierde 1 litru de lichid, altii 1,5 litri. Transpiratia trebuie compensata prin absorbtia lichidelor.

Cele mai bune alimente pentru rehidratare sunt:

-Apa

-sucuri (fructe, legume sau ambele);

-ceaiuri fara zahar;

-lapte si bauturi fermentate;

-fructe si legume (in special cele bogate in apa, precum capsuni, zmeura, citrice, pepene galben, pepene verde, rosii, dovlecei si salata verde).

-Supe care nu sunt prea fierbinti (de preferinta supe usoare ).

Pe de alta parte, deoarece cafeaua are efect diuretic, se recomanda evitarea acesteia in perioadele fierbinti.

Circulatia apei in corp trebuie sa fie echilibrata, lucru dificil in conditii meteorologice extreme. Deci, nu neglija nevoile corpului tau si evita consecintele deshidratarii pentru a profita la maximum de vara.

Autor