Daca exista un fruct care se remarca din toate celelalte, acesta este lamaia. Gustul sau acid, mirosul sau natural parfumat si bogatia sa in flavonoide fac din acest citric un fruct special. Pentru a ne decora salatele si a da o aroma unica anumitor deserturi, iaurturi, produse de patiserie sau fursecuri, fructul lamaii se prezinta ca o adevarata aroma naturala.
Dar, pe langa proprietatile sale culinare, acest aliment poate fi obiectul unor utilizari multiple. In acest articol, va prezentam 10 moduri surprinzatoare de reciclare a cojilor de lamaie.
Totul este bun in lamaie. De la coaja pana la pulpa, inclusiv suc, acest citric este plin de beneficii. Acest fruct contine vitamina C si mai multi antioxidanti, inclusiv flavonoizi si ajuta la combaterea radicalilor liberi. In plus, acidul sau citric si continutul ridicat de pectina stimuleaza pierderea in greutate si il fac un aliat excelent pentru eliminarea kilogramelor in plus .
In plus, lamaia se integreaza minunat intr-o cura de detoxifiere, deoarece stimuleaza sistemul digestiv si ajuta la eliminarea toxinelor. Din pacate, exista o greseala obisnuita pe care o fac multi oameni – aruncand cojile de lamaie. Iata 10 utilizari uimitoare pentru coaja acestui citric:
1. Pentru a va curata oalele si tigaile
Coaja de lamaie ajuta la indepartarea murdariei si a reziduurilor de grasime din oale si tigai. Pentru a indeparta orice resturi de alimente blocate si pentru a le restabili stralucirea originala, frecati usor vasele cu coaja de lamaie . Apoi lasati sa actioneze 1 minut si spalati-le ca de obicei.
2. Pentru a lustrui o chiuveta din otel inoxidabil
Pentru a dezinfecta si curata o chiuveta din otel inoxidabil, puteti folosi coaja de lamaie. Antiseptic natural, acest produs de curatare ieftin va garanteaza rezultate de neegalat. Tot ce trebuie sa faceti este sa frecati chiuveta cu coaja de lamaie pentru a indeparta petele si a-i restabili stralucirea de odinioara.
3. Pentru a indeparta petele incapatanate
Cojile de citrice pot fi folosite si impotriva petelor incapatanate. Pentru a curata hainele si a le parfuma in mod natural, tot ce trebuie sa faceti este sa va inmuiati hainele, prosoapele si cearsafurile intr- un lighean umplut cu apa fierbinte si cateva coaji de lamaie. Asigurati-va ca lasati sa stea 20 de minute inainte de a va spala rufele ca de obicei.
4. Pentru a curata obiecte de cupru
Pentru curatarea si stralucirea cuprului, coaja de lamaie poate fi foarte eficienta. Combinati coaja de lamaie, cateva picaturi de suc de lamaie si putin bicarbonat de sodiu . Aplicati pasta pe cupru si lasati ingredientele sa actioneze cateva minute. Frecati cu o carpa si clatiti cu apa calduta.
5. Pentru a indeparta mirosurile urate din frigider
Pentru a deodoriza frigiderul si congelatorul, coaja de lamaie actioneaza ca un scut de miros. Trebuie doar sa aruncati cateva coaji de lamaie in mai multe colturi ale dispozitivului si sa le schimbati dupa o saptamana.
6. Pentru dezinfectarea tocatorului
Coaja de lamaie are proprietati antibacteriene si poate elimina germenii care se incorporeaza in tocator. Stergeti tablita cu coaja de lamaie si otet alb pentru a o igieniza.
7. Pentru a raspandi un miros placut in toata casa
Pentru a-ti parfuma interiorul si a-i oferi mai multa prospetime, poti aseza borcane care contin coaja de citrice in mai multe colturi ale casei tale. De asemenea, puteti pune cateva picaturi de ulei esential de lamaie pentru a va curata casa.
8. Pentru a preveni oxidarea fructelor si legumelor
Pentru a- ti conserva fructele si legumele si a le preveni oxidarea , opteaza pentru coji de citrice. Frecati-le cu coaja de lamaie si acoperiti-le cu suc de lamaie inainte de a le pastra la rece.
9. Pentru a curata baia
Gresia de baie se poate murdari si deteriora in timp. Pentru a dezinfecta baia si a reda stralucirea placilor , pregatiti un produs de curatare pe baza de coaja de lamaie si otet alb. Frecati intreaga suprafata a baii cu o carpa din microfibra imbibata in aceasta solutie pentru a avea o gresie curata si stralucitoare.
10. Pentru a tine insectele la distanta
Repelent natural, lamaia va ajuta sa va protejati plantele si interiorul de insectele nedorite. Uleiul extras din coaja de lamaie degaja un miros care ii sperie eficient pe acesti daunatori. Pur si simplu asezati coaja de lamaie in locuri strategice din jurul casei pentru a opri invazia insectelor.
Publicitate