Diferitele utilizari ale cojii de lamaie

Lista virtutilor atribuite lamaii este inca departe de a fi exhaustiva! Lamaile racoritoare, delicioase, parfumate, sunt aliati pentru bunastarea si sanatatea ta. In afara de toate aceste calitati, stiati ca coaja de lamaie are proprietati nutritionale foarte puternice? Acest lucru se datoreaza faptului ca contin o gama larga de vitamine, fibre si minerale. Deci, in loc sa le aruncati, iata diferitele utilizari pe care le puteti face din coaja dvs. de lamaie.

1.Pentru aromatizarea uleiului de masline

Mai intai, scoateti  o parte din  coaja de pe o lamaie (puteti ingheta cealalta coaja pentru o utilizare ulterioara). Apoi, puneti coaja in ulei de masline (in functie de cat de mult ulei doriti) pentru a da uleiului dvs. o aroma placuta de lamaie. Lasati coaja sa absoarba uleiul de masline timp de doua saptamani inainte de a-l consuma. Uleiul de masline cu aroma de lamaie va va condimenta placut felurile de mancare si salatele.

2.Cuburi de gheata cu coaja de lamaie

Pentru a da o nota estetica bauturilor tale, opteaza pentru cuburi de gheata cu coaja de lamaie! Ambele estetice si gustoase, va vor aroma placut bauturile. Puteti incorpora chiar si benzi lungi de coaja in cuburi.

Citeste si articolul :   Cum sa refolosesti cojile de mere?

3.Un deodorant natural

Aruncati niste coaja de lamaie in fundul cosului de gunoi pentru a preveni si a elimina mirosurile rele care se pot raspandi. De asemenea, puteti pune cateva in dulapuri (puneti-le intr-o punga de bumbac si inchideti) pentru a scapa de mirosurile „invechite”.

Publicitate

4.Pentru a curata cuptorul cu microunde

Puneti niste coaja de lamaie intr-un vas umplut cu apa si incalziti in cuptorul cu microunde timp de aproximativ 5 minute, apoi lasati aburul sa-si faca treaba – se va lipi de peretii cuptorului. Stergeti apoi cu un prosop, cuptorul dvs. va fi curat perfect.

5.A scapa de furnici

Si da ! Coaja de lamaie este o mare respingatoare de furnici. Arunca niste coaja  prin crapaturile unei usi sau in spatii in care furnicile pot intra in casa ta. Daca apar in bucataria ta din cauza zaharului, pune niste coaja in cutia de zahar pentru a le respinge.

6.Un scrub

Puteti folosi coaja de lamaie pentru a va lumina tenul si a va netezi caracteristicile. Pentru a efectua acest truc, veti avea nevoie de o lingurita de coaja de lamaie mixta, ½ lingurita de sare de mare si 1 lingura de ulei de masline sau nuca de cocos. Aplicati acest amestec pe fata si treceti la exfoliere. Pielea dvs. va fi mai clara, mai sanatoasa si tenul dvs. luminos.

Citeste si articolul :   Care sunt cele 7 beneficii imense ale castravetilor pentru organism

7.Suplimente de vitamina C

Taiati coaja de lamaie in patrate mici si asezati-le pe o carpa curata. Uscati-le la soare pentru cateva zile si, odata ce sunt complet uscate, macinati-le in pulbere. Puteti adauga o lingurita din acesta in smoothie sau pur si simplu puteti inghiti o lingurita de coaja praf cu apa pentru a umple vitamina C si a va reincarca bateriile! De asemenea, poti sa-ti aromezi ceaiul cu coaja .

8.Pentru a va dezinfecta tocatorul

Datorita aciditatii sale naturale, lamaia are proprietati antibacteriene foarte puternice pentru a curata anumite suprafete din casa ta. Dupa ce ati spalat mai intai taietorul , frecati suprafata cu o jumatate de lamaie. Bacteriile care rezista in general la spalarea obisnuita vor fi eliminate. Lasati-l sa actioneze cateva minute inainte de a-l clati.

Publicitate

Publicitate

Autor