Neurochirurgul Vlad Ciurea: “Luati-va inima in dinti si mergeti”

Prof. Univ. Dr. Vlad Alexandru Ciurea, renumit neurochirurg, a dezvaluit pentru Romania Libera mai multe detalii despre acest virus care a ingenuncheat planeta si vaccinurile dezvoltate pentru a combate pandemia.

„Virusul este un patogen absolut, spre deosebire de bacterie, care are metabolism propriu si este considerata a fi o entitate vie. Boala COVID-19 este rezultatul infectiei cu virusul SARS-CoV-2, care patrunde in organismul uman pe cale aerogena. Patologia bolii este variata, larga, putand sa afecteze plamanul, miocardul, tractul gastrointestinal, sistemul nervos, encefalul. De asemenea, boala poate lasa sechele, este nevoie de timp pentru recuperare si nu trebuie neglijat impactul psihologic al acesteia. Aceasta boala a ucis in Romania peste 34.000 de oameni”, a spus medicul.

Noile vaccinuri sperie o parte din oameni

„Noile metode de producere a acestor seruri au avut si mai au darul sa alimenteze tot felul de teorii stupide, fara nicio legatura cu medicina si cu cercetarea stiintifica. Dar este un lucru stiut: lipsa cunoasterii naste reactii fara noima! Faptul ca aceste seruri se bazeaza pe cercetarea genetica si transmit celulelor din corpul uman „mesaje” incarcate cu informatii genetice despre virus nu inseamna ca cineva intervine genetic asupra noastra. Din pacate, faptul ca lucrurile sunt insuficient explicate si faptul ca ultimii ani au insemnat o continua degradare a proceselor de invatamant la nivelul societatii, ca si crezul ca oricine poate exprima opinii despre orice (ca asa ar fi in democratie!), determina o reactie publica cel putin nepotrivita in fata vaccinarii impotriva noului coronavirus.

Sunt de acord, si am mai scris acest lucru, cu faptul ca o societate sanatoasa trebuie sa fie in primul rand libera. Oamenii trebuie sa aiba dreptul de a calatori, asa cum trebuie sa aiba si dreptul de a vorbi liber. Sigur ca putem critica autoritatile pentru modul in care au gestionat lucrurile in pandemie. Am scris eu insumi mai multe articole pe aceasta tema. Dar faptul ca putem vorbi liber nu inseamna ca putem spune orice ne trece prin cap!”,a adaugat Dr. Vlad Ciurea.

Vaccinul, singura solutie pentru a combate pandemia.

„Virusul isi schimba constant structura, are tendinta de a deveni si mai periculos, dar si sa se raspandeasca mai repede. Vaccinurile de pana acum si-au dovedit utilitatea din plin, numarul de cazuri a scazut. Dar sa nu credeti ca virusul a plecat in vacanta!…

Citeste si articolul :   Mircea Badea, despre ministrul Sanatatii: "Acum eu o sa-i fac mult rau domnului Nelu Tataru"

Pana la eradicarea COVID-19 mai este cale lunga. Vom ajunge la capatul acesteia doar prin vaccinare in masa. Priviti la statul Israel. Acolo aproape toata populatia a fost vaccinata si cu prima doza a fost facut si rapelul. Iar acum se pregateste o a treia vaccinare. Credeti ca este intamplator acest lucru? Sa nu credeti! Este rezultatul rational al functionarii sociale a unui stat care nu permite nicio amenintare asupra poporului.

Inchei spunand ca vaccinarea inseamna in primul rand supravietuire. Si nu oricum, ci in sanatate. Prin urmare, luati-va inima in dinti si mergeti la cabinetele specializate! Doar asa putem sa invingem in aceasta batalie!” este indemnul neurochirurgului.

Autor