Fiecare persoana pe care o intalnesti vine in viata ta din 3 motive

In timpul acestei calatorii pe care o numim viata, intalnim multi oameni. Unii ne insotesc pana la final, altii intra in viata noastra doar pentru o clipa, dar au un rol si mai important. Si, din motive intemeiate, avem nevoie ca ei sa ne dea lectii si sa ne ajute sa schimbam sensul vietii noastre.

Uneori se intampla sa intalnim oameni care ne marcheaza, chiar si pentru o perioada scurta de timp. Ajungem sa ne atasam de aceste intalniri fortuite si , atunci cand ne parasesc, se simte durerea acestei pierderi. Cu toate acestea, este suficient sa ne dam seama ca aceasta separare este esentiala pentru a realiza ce posibilitati ne ofera aceste intalniri.

Lumea este un spatiu de conexiuni

Universul pune in calea noastra persoane care ne marcheaza. Fie ca ne lasa amintiri bune sau rele, misiunea acestor intalniri este sa ne dea o lectie … inainte de a disparea. Pentru a intelege mai bine acest lucru, trebuie sa tinem cont de faptul ca lumea este un spatiu de conexiuni care ne pune in cale oamenii care au fost trimisi sa aiba un impact asupra vietii noastre.Intr-un moment in care retelele de socializare lauda relatiile superficiale, poate fi bine sa te opresti o clipa sa te gandesti la semnificatia acestor legaturi.

In viata, totul se intampla dintr-un motiv si nu toate relatiile sunt menite sa dureze pentru totdeauna. Uneori este doar pentru un moment, cateva zile, cateva saptamani, cateva luni sau cel mult cativa ani. Uneori, anumite persoane sunt puse in calea noastra pentru a ne preveni de dezastre, pentru a ne conecta cu oameni care vor ramane in viata noastra sau pentru a ne preda lectii care ne vor fi utile pana la final.

Citeste si articolul :   7 motive pentru care te simti obosit tot timpul

Sincronicitate: coincidente care nu sunt asa

Viata danseaza in ritmul sincronicitatii. Un concept inventat de Carl Gustav Jung conform caruia nu exista nici sansa, nici eveniment fortuit. Pentru tatal psihologiei jungiene, universul ne trimite constant semne care sa ne ajute sa ne atingem scopul vietii. Fie ca sunt ore in oglinda, intalniri aleatorii sau chiar prezenta unor pene albe oriunde ne-am afla , aceste fenomene psihologice si spirituale poarta mesaje pe care este important sa stim sa le interpretam. Aceasta dovada, care poate aparea in orice moment, este cu atat mai vizibila in perioadele de indoieli si intrebari.Stiind cum sa le recunoastem si sa le analizam ne poate permite sa mergem mai departe pe toate nivelurile vietii noastre. Printre aceste fenomene de sincronicitate, oameni care sunt pusi in calea noastra pentru a da un nou sens vietii noastre.

Trei motive cosmice pentru care intalnim anumite persoane

1. Sa ne deschida ochii

Acesti oameni pe care ii intalnim pe calea vietii ne insotesc pe o perioada lunga de timp. Acesti oameni sunt suflete pereche care ne afecteaza viata de zi cu zi si ne ofera lectii valoroase. Deoarece misiunea lor principala este sa ne aduca o trezire, acesti indivizi au un impact semnificativ asupra vietii noastre si au puterea de a pune la indoiala tot ce credeam ca am dobandit. Ajutandu-ne sa profitam de trecut pentru a intelege mai bine viitorul,acesti oameni ne impiedica sa facem din nou aceleasi greseli pentru a avansa pe o baza mai sanatoasa.

De la prima intalnire, este posibil sa detectam o vibratie si o legatura intre cele doua suflete ale noastre. La primul contact, emitem o emotie plina de viata si speciala, deoarece, in adancul sufletului, stim perfect ca acesti oameni ne vor schimba viata pentru totdeauna. Cand suntem tineri, credem ca viitorul nostru este trasat si suntem convinsi ca stim cum vrem sa ne ducem viata. Apoi vine momentul in care ne dam seama ca suntem in fata zidului, ca orice consideram ca sunt decizii proaste inseamna mai degraba ca tocmai am luat o directie gresita. In cele din urma, daca nimic nu merge asa cum a fost planificat, este pentru ca lucrurile nu ar trebui sa mearga asa cum am crezut ca ar merge.

Citeste si articolul :   Lidia Fecioru ne spune ce trebuie sa facem de INVIERE daca vrem sa atragem sanatatea, norocul si fericirea in casa noastra: „Cand bat clopotele…”

2. Pentru a ne reaminti cine suntem

In timp ce unele suflete sunt acolo pentru a ne deschide ochii spre scopul vietii noastre, altii intervin pentru a ne reaminti cine suntem cu adevarat. Si, dintr-un motiv intemeiat, se intampla uneori sa avem nevoie sa ne reconectam cu fiinta noastra interioara. In calatoria vietii, ne uitam esenta, ceea ce credem si ceea ce ne-a facut sa vibram mereu. Cu puterea de a ne concentra asupra banilor pe care ii castigam, asupra importantei pozitiei pe care o ocupam, acest copil care zace lat in noi, cel care poarta flacara creativitatii, imprumutat din bucuria de a trai si naivitatea, poate fi pierdut de-a lungul acestui drum.

Credem ca devenim adulti responsabili, dar ajungem sa uitam cine suntem cu adevarat. Cu toate acestea, aceasta parte din noi insine este busola noastra interioara. Ea ne ghideaza,ne aminteste de adevaratele noastre valori.Cand incetam sa traim fiecare moment fiind adevarat pentru noi insine si ajungem sa imbratisam valorile si idealurile altora in incercarea de a ne incadra in matrita, ajungem sa ne simtim complet pierduti. Aceasta deconectare cu sine genereaza un disconfort greu de exprimat si de multe ori trece neobservat. Pentru a realiza acest lucru, este important sa puneti intrebarile corecte. Numai ca poate fi dificil sa te confrunti cu aceasta introspectie. A alege sa gandesti in afara casetei si sa fii complet tu insusi intr-o societate in care dictatele au prevalat asupra valorilor individuale nu este usor. Acesti oameni vin apoi in vietile voastre pentru a ne ajuta sa ne amintim cine suntem, astfel incat sa putem invata sa fim mai fideli cu noi insine.

Citeste si articolul :   Ipohondria, hipocondria sau anxietatea de sanatate. Sfaturi pentru teama de boala

3. Sa ne faca bine

Acestea sunt intalniri intamplatoare, de moment, care de obicei nu dureaza mai mult de cateva minute sau ore. Acestia sunt oamenii pe care ii puteti intalni in autobuz, la farmacia locala sau in fata caselor de la supermarket. Cu ei, conversatia incepe instantaneu si ne echilibreaza inimile. Zambetul lor ne mangaie si ne aminteste ca, daca inima noastra este franta, unii oameni au puterea sa o remedieze.  Fara sa ne cunoasca, aceste suflete pot schimba cursul istoriei noastre si ne pot invata lucruri marete despre noi insine. Deschide-ti inima si pastreaza-ti constant chakrele deschise catre aceste oportunitati.

Autor