15 alimente care cresc nivelul zaharului din sange

Boala secolului, diabetul afecteaza milioane de persoane. Caracterizata printr-un nivel ridicat de zahar in sange, diabetul poate fi totusi controlat atata timp cat acordam o atentie mai mare la ceea ce punem in farfurie. Intr-adevar, dieta este unul dintre cei mai importanti parametri pentru a evita complicatiile legate de aceasta boala.

Descoperiti alimentele care pot creste periculos nivelul zaharului din sange si va pun sanatatea in pericol.

Diabetul este o boala caracterizata printr-un nivel ridicat de zahar in sange. Prin urmare, este esential sa urmati o dieta specifica pentru a evita complicatii majore, cum ar fi probleme de vedere, probleme cu rinichii sau tulburari cardiovasculare.

Alimente care pot creste nivelul zaharului din sange

Consumam zilnic anumite produse fara sa ne dam seama de impactul nociv pe care il pot avea asupra sanatatii noastre. Iata o lista de alimente care pot creste dramatic nivelul zaharului din sange:

Publicitate

Produse de patiserie

In era industrializarii, cerealele sunt alimente consumate excesiv. Cu toate acestea, produsele de patiserie si alte prajituri dulci ar trebui evitate de persoanele care sufera sau sunt predispuse sa sufere de diabet. Si anume, painea alba contine, de asemenea, zahar ascuns si, prin urmare, creste nivelul zaharului din sange.

Citeste si articolul :   Beneficiile merelor si cum sa le consumati pentru a obtine cele mai multe beneficii

Orez

Aceasta cereala insoteste mai multe feluri de mancare diverse si variate. Totusi, retineti ca orezul alb contine carbohidrati care pot perturba glicemia. Cel mai bine este sa mananci orez brun, la fel de bogat in fibre.

Lapte :

Bogat in calciu, laptele ajuta la mentinerea masei osoase si la promovarea cresterii osoase. Dar acest aliment contine si zahar si lactoza, de aceea este de preferat sa consumi lapte vegetal, sarac in grasimi.

Iaurt

Iaurturile contin probiotice care va ajuta sa va pastrati sanatatea intestinului si sa va stabilizati greutatea. Cu toate acestea, pentru a avea grija de sanatatea dvs., este necesar sa le alegeti fara adaos de zaharuri si sarace in grasimi.

Fructele uscate

Fructele uscate fac putin pentru a creste glicemia. Dar ai grija sa nu exagerezi! Multe persoane cu diabet zaharat consuma excesiv aceste fructe. La fel ca in toate, moderarea este esentiala, in special in cazul diabetului.

Sucuri de fructe

Sucurile de fructe industriale sunt bauturi extrem de dulci. Daca aveti diabet, cel mai bine este sa faceti suc de fructe de casa folosind un storcator.

Citeste si articolul :   9 semne ca aveti deficienta de magneziu (si cum sa o remediati)

Banane

Dupa cum ne reaminteste dr. Jean-Michel Borys pe site-ul allodocteurs , bananele nu cresc neaparat nivelul zaharului din sange, dar sunt totusi bogate in fructoza. Prin urmare, este de preferat sa le consumati cu moderatie, exista riscul ca acestea sa duca la rezistenta la insulina.

Bauturi energizante pentru sportivi

Nu din cauza ca bauturile sunt facute pentru sportivi sunt in mod necesar sanatosi. Aceste bauturi pot contine o cantitate substantiala de zahar care va afecta nivelul zaharului din sange.

Alcoolul

Consumul de alcool creste riscul de hipoglicemie la persoanele cu diabet zaharat. Prin urmare, este recomandabil sa evitati consumul atunci cand suferiti de aceasta afectiune.

Cafea

Cafeaua neagra, neindulcita, nu are niciun impact asupra sanatatii persoanelor cu diabet. Cu toate acestea, unele persoane tind sa adauge zahar, lapte, smantana, caramel sau sirop, ceea ce poate determina cresterea nivelului de zahar din sange.

Ceai

Ceaiul este o bautura sanatoasa consumata pe scara larga in intreaga lume. Cu toate acestea, trebuie consumat „simplu”, fara zaharuri adaugate.

Citeste si articolul :   8 alimente bogate in magneziu pe care sa le includeti in dieta dvs. pentru a va imbunatati sanatatea

Carnea rosie

Carnea rosie, mai ales cand este procesata, poate fi periculoasa pentru sanatate. Mai mult, un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard a aratat ca atunci cand carnea rosie a fost inlocuita cu nuci, riscul de diabet a fost redus cu 21%.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.