Vremea se schimba radical. ANM anunta cod portocaliu de fenomene extreme

ANM  a actualizat si extins codurile de instabilitate atmosferica accentuata, care vor afecta mare parte din tara pana joi dimineata. Potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70 – 90 km/h, grindina si ploi torentiale.

ANM a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata incepand de marti, ora 10.00 pana miercuri la aceeasi ora.

In acest interval vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin intensificari ale vantului cu viteze de 50…60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descarcari electrice, averse torentiale si grindina.

Publicitate

Aceste fenomene se vor semnala marti (17 august) in regiunile vestice si nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificari ale vantului, iar in seara si noaptea de marti spre miercuri (17/18 august) indeosebi in Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei si local in Oltenia.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp.

Citeste si articolul :   Iohannis: Lunile care vor urma nu vor fi deloc usoare

COD PORTOCALIU

La ora 14.00 a intrat in vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata, valabil pana miercuri dimineata la ora 5.00, care va afecta Transilvania, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei si zonele de munte. Aici vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torentiale, frecvente descarcari electrice si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 30…40 l/mp si izolat 50…60 l/mp.

De miercuri, ora 10.00, timp de 24 de ore, in Muntenia, Dobrogea, local in Moldova, Oltenia, Transilvania si la munte vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale si pe alocuri vijelii si grindina. Aceste zone vor fi vizate de un cod galben emis de ANM.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp si izolat 50…60 l/mp.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.