Sefa DSP Timis si-a facut curaj si vorbeste in plina pandemie: „Trebuie sa admitem ca suntem depasiti de situatie!“

Sefa Directiei de Sanatate Publica Timis sparge „embargo”-ul de comunicare impus de la nivel central si transmite o scrisoare deschisa in care semnaleaza lucruri extreme de grave. „Trebuie sa recunoastem, daca mai avem un dram de demnitate si respect fata de cei carora trebuie sa le asiguram linistea si supravietuirea, ca suntem depasiti de situatie!”, scrie sefa DSP.

Sefa Directiei de Sanatate Publica Timis, Mariana Radulescu, instalata pe functie in plina criza COVID-19, dupa ce fosta sefa a DSP Timis a fost demisa, a transmis o scrisoare deschisa in care recunoaste ca sistemul medical este depasit de situatie. „Si NU suntem depasiti datorita (n.r. correct este din cauza) faptului ca NU avem profesionisti in domenii vitale de activitate, ci din cauza unor orgolii marunte, din pricina faptului ca pasam responsabilitati de la unul la celalalt si ca, incredibil, ne este teama sa ne asumam decizii logice si firesti, care ar putea salva vieti omenesti!”, acuza sefa DSP Timis.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala! Renumitul doctor Alexandru Oproiu a decedat. A salvat sute de pacienti

Redam mai jos, integral, scrisoarea deschisa a sefei DSP Timis.

Catre mass-media

Publicitate

Catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis

Dragi banateni/stimati timisoreni

Inca de la inceput, doresc sa mentionez ca scopul acestei scrisori deschise este unul singur: un apel la responsabilitate institutionala, la celeritatea factorilor de decizie si, nu in ultimul rand, la o pandemie de umanitate, solidaritate si toleranta din partea tuturor cetatenilor acestui judet!

Astazi, situatia pe care o traversam cu totii, din cauza pandemiei de Covid-19, este una unica! Viata noastra s-a schimbat de la o zi la alta si, in continuare, este intr-o perpetua transformare. Tot astazi, nimeni nu stie sa spuna cand vom reveni la normal si de cand ne vom putea bucura unii de ceilalti, asa cum o faceam inainte. Asadar, este vremea in care toleranta, solidaritatea, empatia, umanitatea si responsabilitate publica, cu atat mai mult cu cat in joc sunt vietile cetatenilor acestui judet, ar trebui sa primeze si sa fie dezideratul nr 1 al tuturor institutiilor publice, implicate in lupta impotriva Covid-19.

Nu doar la nivel declarativ, ca sa dam bine la camera tv sau la poza de grup, ci si faptic! Si acest lucru se poate face doar prin comunicare rapida si doar asumarea raspunderii, nu prin pasarea responsabilitatilor sau prin supraincarcarea unor institutii publice care, si asa, sunt in pragul colapsului din lipsa de personal, de parghii legislative etc. Fiecare minut de intarziere, cu atat mai mult in plina pandemie, se numara in vieti omenesti, lucru absolut de neacceptat, atat pentru mine cat si pentru colegii mei!

Citeste si articolul :   MAE, anunt de ultim moment pentru cei care merg in Spania

Indiferent cate comisii sau comitete de criza am infiinta, indiferent cate ore pretioase am pierde in discutii sterile si in sedinte interminabile, indiferent cu cate scenarii am lucra, trebuie sa recunoastem, daca mai avem un dram de demnitate si respect fata de cei carora trebuie sa le asiguram linistea si supravietuirea, ca suntem depasiti de situatie! Si NU suntem depasiti datorita faptului ca NU avem profesionisti in domenii vitale de activitate, ci din cauza unor orgolii marunte, din pricina faptului ca pasam responsabilitati de la unul la celalalt si ca, incredibil, ne este teama sa ne asumam decizii logice si firesti, care ar putea salva vieti omenesti!

Citeste mai multe pe adevarul.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.